Letný kuskus šalát s tuniakom
Foto: bakingtherapy
Ľahký obed, alebo večera, na ktorom si pochutí celá rodina.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravte si kuskus podľa návodu na obale. Väčšinou stačí zaliať kuskus vriacou vodou, osoliť a nechať ho odstáť prikrytý asi 5‑10 minút, kým nezmäkne.
- 2
Zeleninu pokrájame a zmiešame spolu s tuniakom. Pridáme grécky jogurt a vychladený kuskus.
- 3
Pokvapkame citrónovou šťavou, posypeme parmezánom, okoreníme ľubovoľným korením a podávame. Dobrú chuť.
Tiež tuniakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kuskus sa pripravuje tak, že sa najprv dobre premieša vidličkou s 1 lyžicou oleja, aby sa nelepil dokopy. Potom sa zaleje vriacou vodou trocha nad povrch a zakryje. Po 5 minútach sa načechrá vidličkou a opäť sa nechá 5 minút zakrytý stáť. Potom sa už môže používať na čokoľvek. Buˇď teplý ako príloha, alebo na šalát podľa receptu sa nechá vychladnúť.
Recept sa mi páči, kuskus a rybičky sú výborná kombinácia.