Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Letný kuskus šalát s tuniakom

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 13. júla 2023

Ľahký obed, alebo večera, na ktorom si pochutí celá rodina.

20 minút
príprava

Suroviny

200 g
80 g (v olivovom oleji)
1 ks
1 ks
50 g
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Pripravte si kuskus podľa návodu na obale. Väčšinou stačí zaliať kuskus vriacou vodou, osoliť a nechať ho odstáť prikrytý asi 5‑10 minút, kým nezmäkne.

  2. 2

    Zeleninu pokrájame a zmiešame spolu s tuniakom. Pridáme grécky jogurt a vychladený kuskus.

  3. 3

    Pokvapkame citrónovou šťavou, posypeme parmezánom, okoreníme ľubovoľným korením a podávame. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

tejaja
Kuskus je výborný. Naučili ma ho pripravovať Maročania v Paríži v čase, keď tu o kuskuse nikto ani nepočul.
Kuskus sa pripravuje tak, že sa najprv dobre premieša vidličkou s 1 lyžicou oleja, aby sa nelepil dokopy. Potom sa zaleje vriacou vodou trocha nad povrch a zakryje. Po 5 minútach sa načechrá vidličkou a opäť sa nechá 5 minút zakrytý stáť. Potom sa už môže používať na čokoľvek. Buˇď teplý ako príloha, alebo na šalát podľa receptu sa nechá vychladnúť.
Recept sa mi páči, kuskus a rybičky sú výborná kombinácia.