Tekvicový guláš
Tekvicový guláš

Tekvicový guláš fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 17. júla 2023
Tekvicový guláš (fotorecept)
Foto: tejaja

Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ktorú použijete.

3-4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g očistená
2-3 ks
2 ks
50 g
1 ks
300 g
1 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.

  2. 2

    Do tohto základu vložíme na kocky nakrájanú tekvicu (asi 2x2x2 cm). Podlejeme vodou, okoreníme, osolíme a podusíme 10 minút.

    Tekvicový guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme na kocky narezané paradajky, na pásiky nakrájané papriky a podusíme ešte 10 minút.

    Tekvicový guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu.

    Tekvicový guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zároveň pridáme zátrepku z mlieka a múky a necháme spolu 5 minút povariť.

    Tekvicový guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

farbuska
Robievam niečo podobné, niekedy pridávam aj baklažán alebo inú zeleninu. Nedávam však zátrepku, ale na záver len kyslú smotanu. Je to výborné letné jedlo.
boxik
Klobása ,slanina , tá tekvica to nepokazí ?
tejaja
@faith (23.7.2023 11:17)

Recept mám okolo 30 rokov, takto bol uvedený s týmto názvom. Mimochodom, my do leča dávame vajcia a určite nedávame zátrepku. U vás to tak nie je?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia