Mäsový vývar alebo voda

Recepty, kde je mäsový vývar alebo voda

prazdny

Krkovička à la Východ

Bravčové mäso

Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.

prazdny

Hovädzie z pivnej marinády

Hovädzie mäso

Doma v našich kuchyniach sa často používal tmavý 16 ° Zlatý bažant z Hurbanovského pivovaru....

prazdny

Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri

Hovädzie mäso

Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....

prazdny

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi

Bravčové mäso

S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....

prazdny

Výborné pečeňové knedličky do polievky

Večera

Skvelý tip na úžasnú závarku do polievky. Pečeňové knedličky sú ako stvorené do nedeľného vývaru.

prazdny

Bravčové pliecko so zelerom na smotane

Bravčové mäso

Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....

prazdny

Ryža s bravčovými líčkami

Bravčové mäso

Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.

prazdny

Pečený guláš so zemiakovou prikrývkou

Bravčové mäso

Jednoduchšie by to snáď už ani nešlo. Na toto hlavné jedlo stačí pekáč, rúra a minimum vášho času na prípravu....

prazdny

Köfte so šťavnatou ryžou a zemiakmi z jedného plechu

Hovädzie mäso

Úžasne chutné jedlo, ktoré vám odporúčam vyskúšať. Kombinácia ryže, zemiakov a köfte, zaliata vývarom je jednoducho niečo fantastické!...

prazdny

Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny

Bravčové mäso

V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál

Bravčové mäso

Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...

prazdny

Šarišské rezne s hubami

Bravčové mäso

Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...

prazdny

Zemiaky na paprike s kuracinou

Kuracie mäso

Ak dočítate môj recept, určite väčšina so šomraním skonštatuje, veď je to variant obyčajného zemiakového paprikáša (po starokošicky „paprikáškrumpli“)!...

prazdny

Koložvárska kapusta

Hovädzie mäso

Cibuľu nakrájame na jemno a orestujeme na masti do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a mleté mäso. Mäso...

prazdny

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche

Bravčové mäso

Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

prazdny

Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou

Hovädzie mäso

Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ,...

prazdny

Tafelspitz

Hovädzie mäso

Kosti umyjeme a varíme v osolenej vode. Po chvíli pridáme hovädzie mäso. Cibuľu olúpeme a...

prazdny

Hovädzie na pive so zeleninou

Hovädzie mäso

Roky varím guláše, perkelty i paprikáše s čiernym pivom. Začínal som so 16° Zlatým bažantom...

prazdny

Uhorková omáčka s chrenom k varenému mäsu

Prílohy

Nápad na túto kombináciu sa zrodil v okamihu, keď som v chladničke objavil zabudnutý „disk“ chrenu....

prazdny

Kapustové holúbky spod Urbanovej veže

Hovädzie mäso

Mohol by som ich nazvať aj ako spod Šibenej hory, či košickej turni, aj to...

prazdny

Hovädzia špička s tarhoňou

Hovädzie mäso

Hovädzia špička, Toto mäso trojuholníkového rezu, je vo veľkej obľube, zvlášť v anglosaských krajinách....

prazdny

Jahňacie lýtko na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko prudko opečieme z každej strany na rozohriatej masti. Mäso preložíme do pekáča a pridáme...

prazdny

Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami

Hovädzie mäso

Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...

prazdny

Kysaná mléčná polévka s houbami

Večera

Šťávu ze zelí a masový vývar vlijeme do hrnce, jemně osolíme , přidáme bobkový list,...

prazdny

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne

Bravčové mäso

Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

prazdny

Zapekané lasagne

Hovädzie mäso

Chutný obed pre 4 osoby.

prazdny

Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič

Hovädzie mäso

Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...

prazdny

Hovädzie kocky na pive

Hovädzie mäso

Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...

prazdny

Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou

Bravčové mäso

Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...

prazdny

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou

Bravčové mäso

Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

prazdny

Marinované bravčové pliecko dusené na cesnaku

Bravčové mäso

Klasický recept, vylepšený o marinované mäso. Koreniny v marináde si môžete upraviť alebo pridať podľa...