Lekvár slivkový

Lekvár slivkový ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku

    Zemiakové dolky s makom

    Do múky dáme pretlačené uvarené zemiaky, vajce, soľ, droždie a vlažné mlieko. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme nakysnúť.

  • Recept bez obrázku

    Oškvarkový mrežovník s lekvárom

    Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme mleté oškvarky, prášok do pečiva, vanilkový cukor, vajce, mlieko a urobíme cesto. Dve tretiny cesta rozvaľkáme, dáme na plech a potrieme slivkovým lekvárom.

  • Recept bez obrázku

    Pirohy z Kamenice nad Cirochou

    Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole a všetci sme si na nich pochutili.

  • Štedrák - skladaník

    Štedrák - skladaník

    Tento koláč sa stal obľúbený v mojej rodine, dodnes ho pečiem na každé Vianoce. Kto vyskúša, asi bude so mnou súhlasiť a zaradí si recept medzi obľúbené vianočné.

  • Recept bez obrázku

    Vianočná medovníková roláda

    Je to typický vianočný koláč, ktorý je upečený z výhradne našich slovenských surovín, voňavý ako Vianoce

  • Crepes so slivkami a jogurtom

    Crepes so slivkami a jogurtom

    Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové panenky v závine z dubákov

    Varí: Martin Frankl šéfkuchár Hotela FIS Jasná

  • Recept bez obrázku

    Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny

    Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča dáme časť cestovín, polejeme ich slivkovým lekvárom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

  • Lekvárové perky

    Lekvárové perky

    Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto kedysi uspávali mamy svoje deti... Dnes patria perky medzi typické slovenské jedlá.

  • Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

    Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

    Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre 4 osoby)



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist