Nepečené karamelové košíčky
Nepečené karamelové košíčky

Karamelové košíčky (šuhajdy)

janka96 - bez fotkyjanka96, dnes 18:33
Karamelové košíčky (šuhajdy)
Foto: janka96

Tieto karamelové košíčky, známe aj ako šuhajdy , sú neodolateľnou kombináciou bohatej čokolády a jemného maslovo- karamelového krému. Ich príprava je jednoduchá, nevyžaduje pečenie a Zobraziť celý popisTieto karamelové košíčky, známe aj ako šuhajdy , sú neodolateľnou kombináciou bohatej čokolády a jemného maslovo- karamelového krému. Ich príprava je jednoduchá, nevyžaduje pečenie a vďaka karamelovému Salku chutia priam kráľovsky. Sú ozdobou každého sviatočného taniera.

25 minút
príprava

Suroviny

Karamelova náplň:
1 konzerva
250 g
Polevy:
150 g
150 g (na varenie)
50 g
Na ozdobenie:
 mleté



Postup

  1. 1

    Karamelový krém: Maslo vyšľaháme dohladka a postupne doň pridávame karamelové Salko. Hotový krém dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Príprava poliev: Vo vodnom kúpeli v oddelených miskách rozpustíme tmavú a bielu čokoládu s kúskom Cery.

  3. 3

    Spodná vrstva: Na dno papierových košíčkov nalejeme trochu polevy (do niektorých tmavú, do iných bielu) a necháme v chlade úplne stuhnúť.

  4. 4

    Plnenie: Na stuhnutý čokoládový spodok nanesieme karamelový krém.

  5. 5

    Vrchná vrstva a zdobenie: Krém zalejeme čokoládou (môžeme striedať farby – na tmavý spodok bielu a opačne). Ešte kým je poleva mäkká, posypeme stred mletými orechmi alebo kokosom. Necháme úplne stuhnúť.

Diskusia k receptu