Karamelové košíčky (šuhajdy)
Tieto karamelové košíčky, známe aj ako šuhajdy , sú neodolateľnou kombináciou bohatej čokolády a jemného maslovo- karamelového krému. Ich príprava je jednoduchá, nevyžaduje pečenie a Zobraziť celý popisTieto karamelové košíčky, známe aj ako šuhajdy , sú neodolateľnou kombináciou bohatej čokolády a jemného maslovo- karamelového krému. Ich príprava je jednoduchá, nevyžaduje pečenie a vďaka karamelovému Salku chutia priam kráľovsky. Sú ozdobou každého sviatočného taniera.
príprava
Suroviny
| Karamelova náplň: | |
| 1 konzerva |
|
| 250 g |
|
| Polevy: | |
| 150 g |
|
| 150 g (na varenie) |
|
| 50 g |
|
| Na ozdobenie: | |
| mleté |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Karamelový krém: Maslo vyšľaháme dohladka a postupne doň pridávame karamelové Salko. Hotový krém dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
- 2
Príprava poliev: Vo vodnom kúpeli v oddelených miskách rozpustíme tmavú a bielu čokoládu s kúskom Cery.
- 3
Spodná vrstva: Na dno papierových košíčkov nalejeme trochu polevy (do niektorých tmavú, do iných bielu) a necháme v chlade úplne stuhnúť.
- 4
Plnenie: Na stuhnutý čokoládový spodok nanesieme karamelový krém.
- 5
Vrchná vrstva a zdobenie: Krém zalejeme čokoládou (môžeme striedať farby – na tmavý spodok bielu a opačne). Ešte kým je poleva mäkká, posypeme stred mletými orechmi alebo kokosom. Necháme úplne stuhnúť.
Tiež karamelové košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu