Jemné vanilkové pečivo s orieškovým krémom
mesačník Varecha, dnes 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Drobné vianočné pečivo sa väčšinou zlepuje hladkým džemom. Väčšinou sa používa ríbezľový, pretože jeho kyslastá chuť sladké sušienky krásne dopĺňa. Ak vám táto Zobraziť celý popisDrobné vianočné pečivo sa väčšinou zlepuje hladkým džemom. Väčšinou sa používa ríbezľový, pretože jeho kyslastá chuť sladké sušienky krásne dopĺňa. Ak vám táto kombinácia zovšednela, vyskúšajte ich zlepiť lieskovoorieškovým krémom. Bude to vítaná zmena.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarené žĺtky pretlačíme cez husté sitko do misy. Pridáme zmäknuté maslo nakrájané na kúsky a cukor. Všetko vymiešame do peny.
- 2
Múku zmiešame so škrobom a preosejeme do maslovej peny. Vanilkový struk pozdĺžne narežeme, vyškrabeme dreň a spolu so štipkou soli ju pridáme do misy k ostatným prísadám.
- 3
Vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dva rovnaké diely. Každý rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a na papieri na pečenie ich necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc.
- 4
Z chladničky vyberieme najskôr jeden plát stuhnutého cesta, vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 7 cm a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do polovice koliesok vykrojíme malou formičkou tvar stromčeka. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 minút. Rovnakým spôsobom vykrajujeme a upečieme kolieska aj z druhého plátu cesta.
- 5
Po upečení opatrne stiahneme papier na pečenie aj s kolieskami z horúceho plechu a necháme ich vychladnúť. Plné kolieska potrieme orieškovým krémom a zlepíme ich s vykrojenými kolieskami.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu