10-12 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, kakao a perníkové korenie dáme do väčšej misky a premiešame. Pridáme na kocky nakrájaný Palmarin a spracujeme rukami na mrveničku.
- 2
Pridáme celé vajíčka a med a spracujeme všetko spolu. Cesto je dosť lepkavé. Hotové prikryjeme fóliou a necháme odstáť v chladničke 24 hodín.
- 3
Ďalší deň ho vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary.
- 4
Ukladáme ich na plech obložený papierom na pečenie. Perníčky pečieme v predriatej rúre na 170 °C asi 10-12 minút. Hneď po upečení ich ešte teplé premažeme rozšľahaným vajíčkom.
Tiež medovníky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu