Foto: Foto Pravda: Ivan Majerský
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
-
1
Roštenku nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm a osušíme.
- 2
Pomocou striekačky do nich vpichneme trošku koňaku. Ostatok koňaku odložíme na omáčku.
- 3
Roštenky grilujeme asi 5 až 7 minút - podľa toho, aké ich chceme mať prepečené. Osolíme a okoreníme, odložíme na teplom mieste.
- 4
Omáčka: Rozohrejeme maslo a zelené korenie v ňom krátko orestujeme. Pridáme koňak a zapálime. Len čo koňak vyhorí , pridáme smotanu. Omáčku osolíme a podávame k roštenkám. Ozdobíme bylinkami a podávame.
- 5
Náš tip: Namiesto kyslej smotany použite créme fraiche. Je to hustý, mierne kyslý smotanový krém obsahujúci bakteriálne kultúry. Pochádza z francúzskej Normandie a Bretónska. Je však menej kyslý a menej viskózny ako kyslá smotana, čo má v kuchyni svoje výhody - nehrozí, že sa pri varení zrazí na tvaroh.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu