Korenené roštenky

redakcia - fotkaredakcia, 8. augusta 2009
Korenené roštenky
Foto: Foto Pravda: Ivan Majerský

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Suroviny

4 plátky
5 cl
80 g
4 PL
400 g




Postup

  1. 1

    Roštenku nakrájame na plátky hrubé asi 2 cm a osušíme.

  2. 2

    Pomocou striekačky do nich vpichneme trošku koňaku. Ostatok koňaku odložíme na omáčku.

  3. 3

    Roštenky grilujeme asi 5 až 7 minút - podľa toho, aké ich chceme mať prepečené. Osolíme a okoreníme, odložíme na teplom mieste.

  4. 4

    Omáčka: Rozohrejeme maslo a zelené korenie v ňom krátko orestujeme. Pridáme koňak a zapálime. Len čo koňak vyhorí , pridáme smotanu. Omáčku osolíme a podávame k roštenkám. Ozdobíme bylinkami a podávame.

  5. 5

    Náš tip: Namiesto kyslej smotany použite créme fraiche. Je to hustý, mierne kyslý smotanový krém obsahujúci bakteriálne kultúry. Pochádza z francúzskej Normandie a Bretónska. Je však menej kyslý a menej viskózny ako kyslá smotana, čo má v kuchyni svoje výhody - nehrozí, že sa pri varení zrazí na tvaroh.

Diskusia k receptu

Vymazať
sovka62
Akosi sa nám nestretol obrázok s popisom prípravy v recepte. Na obrázku je roštenka v celku, podľa popisu pripravujeme plátky. Tak neviem.
Vymazať
jarco
Ja na tom obrázku vidím plátok hrubý cca 2 cm, presne ako sa píše v recepte. To nie celý kus roštenky, ale skôr steak, vidno v pomere veľkosti ku koreniu a cherry rajčinám. Tie nakrájané plátky sú oveľa menšie.
Vymazať
cenicob
Ahoj !Ja osobne poznam tento recept pod nazvom :DIANA"S STEAK alebo Dianin steak ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia