Zemiakový šalát s mätovou majonézou

redakcia - fotkaredakcia, 18. decembra 2009
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
400 g
400 g
2 ks
Zálievka:
300 g
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na nálev vyšľaháme spolu s 2 PL vody. Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, v hrnci zalejeme vriacou osolenou vodou a varíme 8 minút. Keď sa začnú variť, nad hrniec zavesíme sitko a vsypeme do neho fazuľky aj hrášok, ktoré sa uvaria v horúcej pare zo zemiakov.

  2. 2

    Prelejeme ich studenou vodou, aby ostali zelené a chrumkavé. Zemiaky scedíme a spolu s fazuľkou a hráškom vsypeme do misy. Pred servírovaním rozpolíme avokáda, odstránime kôstku, olúpeme, nasekáme ich na kúsky a prelejeme citrónovou šťavou.

  3. 3

    Avokáda položíme na vrch šalátu a pred servírovaním ešte polejeme nálevom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia