Recepty, kde je cibuľa
	
      
 
	          
	            Paradajkový šalát
	          
  Z paradajok odstránime zvyšky stopiek.  Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Divá kačica na víne
	          
  Slaninu pokrájame,  dáme ju do kastróla a vyškvaríme.  Pridáme polovicu masla.  Rozporciovanú kačicu osolíme,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Srnčie predné mäso
	          
  Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme.  Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
	          
  Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky,  kozie alebo jahňacie mäso,  cibuľu,  cesnak,  zemiaky, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kohút na víne
	          
  Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca,  pridáme očistenú,  na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kurča s baskickou omáčkou
	          
  Kurča očistíme,  osolíme a zviažeme.  Do kastróla dáme olej,  vložíme doň kurča a pečieme.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bourguignon
	          
  Mäso (hovädzie,  alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky,  mrkvu a cibuľu na kolieska.  Všetko... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Francúzska roštenka
	          
  Vykostenú roštenku očistíme,  nakrájame na plátky,  naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Francúzska srnčia polievka 
	          
  Srnčie mäso (plece,  alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Polievka Bouillabaisse
	          
  Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít.  Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Francúzska polievka s cibuľou
	          
  Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky.  Prudko ju opečieme na masti.  Potom ju zalejeme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybí koláč s paradajkami
	          
  Do hrnca s vodou dáme bobkový list,  nové a čierne korenie.  Keď voda začne vrieť,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Guláš z kapra
	          
  Cibuľu posekáme,  papriky rozpolíme,  zbavíme semien a nakrájame na rezance.  Zeler nakrájame na kocky,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pečené kuracie stehná na zelenine
	          
  Zemiaky očistíme,  nakrájame na kolieska,  pridáme pokrájanú mrkvu,  olej,  premiešame (zamiešame po pridaní... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Prírodné kuracie prsia s kapustou
	          
  Dve cibule očistíme,  nakrájame nadrobno,  opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kuracie prsia na zelenine
	          
  Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou.  Pridáme kuracie mäso nakrájané... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zapekané mušličky 
	          
  Cestoviny (mušlicky) dáme variť.  Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu,  cesnak pór,  pridáme hrášok,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pikantná fazuľa s hubami
	          
  Namočenú fazuľu uvaríme.  Na oleji opražíme cibuľu,  pretlačený cesnak,  fazuľu a nakrájané huby... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Sójové rizoto
	          
  Deň vopred namočíme sóju do vody,  na druhý deň vodu zlejeme,  dolejeme do hrnca novú... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Sardinková nátierka
	          
  Sardinky rozotrieme s maslom,  pridáme postrúhanú cibuľu,  olej a dobre vymiešame.  Natretý chlieb ozdobíme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybací paprikáš
	          
  Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,  pridáme červenú papriku,  na kúsky pokrájanú rybu,  osolíme, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rybie filé ako mozoček 
	          
  Rybie filé pokrájame na kocky,  osolíme,  pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zelenina na mexický spôsob
	          
  Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu,  prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.  
        
      
    
	
      
 
	          
	            Perkelt z kapra
	          
  Kapra,  ktorého sme najskôr očistili,  vypitvali,  rozkrojili na polovice,  osolili a hlavu s... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Plnený kapustový list
	          
  Na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu.  Pridáme mleté mäso,  ochutíme korením a podusíme za stáleho... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Treska na neapolský spôsob
	          
  Z rozmrazenej,  očistenej,  umytej,  osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky,  200 g na porciu.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Brokolica so sardelovou omáčkou
	          
  Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla.  V slanej vode uvaríme cestoviny, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Losos na modro
	          
  Mrkvu,  petržlen a zeler očistíme,  cibuľu očistíme,  všetko nakrájame na kúsky,  vložíme do... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tofu s brokolicou
	          
  Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme,  každú zvlášť.  Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu,  pridáme... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Makrely v ostrej omáčke
	          
  Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji.  Vyberieme ich,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Farebné papriky s plnkou 
	          
  Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme,  ochutíme čiernym aj grilovacím korením,  pokvapkáme olivovým olejom,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Šťuka na hubách
	          
  Rybu očistíme a nakrájame na porcie,  osolíme,  okoreníme,  pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Čínska makrela
	          
  Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke,  pridáme na kolieska pokrájaný pór,  cesnak rozotrený so soľou, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zeleninový hrniec
	          
  Cibuľu nakrájame nadrobno,  hrášok vylúpeme zo strukov,  tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky... 
        
      
      

Paradajkový šalát
Z paradajok odstránime zvyšky stopiek. Rozkrájame ich na plátky a naukladáme na tanier alebo misku...

Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...

Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...

Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....

Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...

Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...

Francúzska srnčia polievka
Srnčie mäso (plece, alebo krk) uvaríme v osolenej vode do mäkka.

Polievka Bouillabaisse
Homára alebo langustu a kraby vyberieme z ulít. Očistené a vykostené ryby nakrájame na 8 cm...

Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...

Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...

Guláš z kapra
Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky,...

Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...

Prírodné kuracie prsia s kapustou
Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút....

Kuracie prsia na zelenine
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...

Zapekané mušličky
Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok,...

Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...

Sójové rizoto
Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú...

Sardinková nátierka
Sardinky rozotrieme s maslom, pridáme postrúhanú cibuľu, olej a dobre vymiešame. Natretý chlieb ozdobíme...

Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...

Rybie filé ako mozoček
Rybie filé pokrájame na kocky, osolíme, pokvapkáme citrónom a opečieme na časti oleja.

Zelenina na mexický spôsob
Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.

Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

Plnený kapustový list
Na rozpálenom oleji opražíme pokrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, ochutíme korením a podusíme za stáleho...

Treska na neapolský spôsob
Z rozmrazenej, očistenej, umytej, osušenej tresky (filé) nakrájame kúsky, 200 g na porciu....

Brokolica so sardelovou omáčkou
Brokolicu uvarenú v pare necháme odkvapkať a odložíme do tepla. V slanej vode uvaríme cestoviny, ...

Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...

Tofu s brokolicou
Pokrájanú mrkvu a brokolicu podusíme, každú zvlášť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme...

Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...

Farebné papriky s plnkou
Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme, ochutíme čiernym aj grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom,...

Šťuka na hubách
Rybu očistíme a nakrájame na porcie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 5...

Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...

Zeleninový hrniec
Cibuľu nakrájame nadrobno, hrášok vylúpeme zo strukov, tekvicu olúpeme a dužinu nakrájame na kocky...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje