Postup
-
1
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia, strúhanku a horčicu zmiešame a ochutíme soľou, korením a paprikou. Zmes rozdelíme na 4 steaky.
- 2
V grilovacej panvici rozohrejeme olej a steaky pri strednej teplote opekáme po 5 minút z každej strany, ku koncu pridáme kolieska cibule a opekáme ďalších 5 minút.
- 3
Potom mäso aj cibuľu vyberieme a do výpeku dáme vývar a smotanu a chvíľu podusíme.
- 4
Omáčku precedíme a varíme v hrnci. Vmiešame maizenu, zelené korenie, osolíme a okoreníme.
- 5
Omáčku podávame s mletým steakom a upraženými kolieskami cibule. Ako prílohu podávame varené zemiaky a paradajkový šalát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu