Mletý steak s korenistou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

500 g
2 ks
1 KL
2 PL
250 ml
6 PL
1-2 PL
1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia, strúhanku a horčicu zmiešame a ochutíme soľou, korením a paprikou. Zmes rozdelíme na 4 steaky.

  2. 2

    V grilovacej panvici rozohrejeme olej a steaky pri strednej teplote opekáme po 5 minút z každej strany, ku koncu pridáme kolieska cibule a opekáme ďalších 5 minút.

  3. 3

    Potom mäso aj cibuľu vyberieme a do výpeku dáme vývar a smotanu a chvíľu podusíme.

  4. 4

    Omáčku precedíme a varíme v hrnci. Vmiešame maizenu, zelené korenie, osolíme a okoreníme.

  5. 5

    Omáčku podávame s mletým steakom a upraženými kolieskami cibule. Ako prílohu podávame varené zemiaky a paradajkový šalát.

Diskusia k receptu