Hríbovica s klobásou

redakcia - fotkaredakcia, 13. júla 2009

1 l plnotučného mlieka 750 g domácej klobásy 750 g údeného mäsa 30 g sušených húb 6 strúčikov cesnaku veľká cibuľa 2 bobkové listy mleté čierne korenie 0,5 l kyslej smotany PL hladkej múky Zápražka olej hladká múka mletá sladká paprika

Suroviny

1 l
700 g
750 g
30 g
6 strúčikov
2 ks
5 dcl
 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klobásu a mäso dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a huby posekané nadrobno. Varíme, až kým je mäso mäkké.

  2. 2

    Klobásu vyberieme z polievky skôr, aby sa nerozpadla. Vyberieme mäkké údené mäso, cibuľu, cesnak a bobkový list.

  3. 3

    Polievku prikryjeme, aby zbytočne nechladla. Pripravíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka.

  4. 4

    Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Povaríme 5 - 10 minút.

  5. 5

    Potom rozmiešame kyslú smotanu s PL hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec polievku dochutíme octom a keď treba, prisolíme.

  6. 6

    Mäso i klobásu pokrájame a vložíme do hríbovice, ktorú podávame s chlebom.

Recept je zaradený do kategórií:
Polievky, Varené, 50 polievok

Diskusia k receptu