1 l plnotučného mlieka 750 g domácej klobásy 750 g údeného mäsa 30 g sušených húb 6 strúčikov cesnaku veľká cibuľa 2 bobkové listy mleté čierne korenie 0,5 l kyslej smotany PL Zobraziť celý popis 1 l plnotučného mlieka 750 g domácej klobásy 750 g údeného mäsa 30 g sušených húb 6 strúčikov cesnaku veľká cibuľa 2 bobkové listy mleté čierne korenie 0,5 l kyslej smotany PL hladkej múky Zápražka olej hladká múka mletá sladká paprika
Postup
-
1
Klobásu a mäso dáme do štvorlitrového hrnca a zalejeme vodou. Pridáme cesnak, cibuľu, korenie, bobkový list a huby posekané nadrobno. Varíme, až kým je mäso mäkké.
- 2
Klobásu vyberieme z polievky skôr, aby sa nerozpadla. Vyberieme mäkké údené mäso, cibuľu, cesnak a bobkový list.
- 3
Polievku prikryjeme, aby zbytočne nechladla. Pripravíme zápražku s paprikou a zalejeme ju časťou mlieka.
- 4
Rozvaríme nahladko a vlejeme do hrnca aj s ostatným mliekom. Povaríme 5 - 10 minút.
- 5
Potom rozmiešame kyslú smotanu s PL hladkej múky, vlejeme do hrnca a znovu za stáleho miešania povaríme. Nakoniec polievku dochutíme octom a keď treba, prisolíme.
- 6
Mäso i klobásu pokrájame a vložíme do hríbovice, ktorú podávame s chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu