Krémová karí polievka

redakcia - fotkaredakcia, 13. júla 2009 12:39
Ďalšie recepty »

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Paradajku ponoríme na 10 minút do vriacej vody, olúpeme a pretrieme cez sito.

  2. 2

    Banán a jablko olúpeme, jablko rozrežeme na 4 časti, vyberieme jadrovník a spolu s banánom ho nakrájame nadrobno.

  3. 3

    Pridáme paradajku a premiešame s polovicou citrónovej šťavy. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a s polovicou ovocno- zeleninovej zmesi udusíme na masle. Pridáme karí korenie, premiešame a zalejeme vodou.

  4. 4

    Varíme, až kým v hrnci nezostane 1/3 pôvodného množstva tekutiny. Kyslú smotanu zmiešame so sladkou, po častiach pridáme do polievky a varíme asi 2 minúty.

  5. 5

    Polievku rozmixujeme, ochutíme soľou, korením a zvyškom citrónovej šťavy.

  6. 6

    Vložíme zvyšné ovocie a zeleninu. Zohrejeme a podávame posypané nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist