Postup
-
1
Paradajku ponoríme na 10 minút do vriacej vody, olúpeme a pretrieme cez sito.
- 2
Banán a jablko olúpeme, jablko rozrežeme na 4 časti, vyberieme jadrovník a spolu s banánom ho nakrájame nadrobno.
- 3
Pridáme paradajku a premiešame s polovicou citrónovej šťavy. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a s polovicou ovocno- zeleninovej zmesi udusíme na masle. Pridáme karí korenie, premiešame a zalejeme vodou.
- 4
Varíme, až kým v hrnci nezostane 1/3 pôvodného množstva tekutiny. Kyslú smotanu zmiešame so sladkou, po častiach pridáme do polievky a varíme asi 2 minúty.
- 5
Polievku rozmixujeme, ochutíme soľou, korením a zvyškom citrónovej šťavy.
- 6
Vložíme zvyšné ovocie a zeleninu. Zohrejeme a podávame posypané nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu