Ostrá gulášová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 16. júla 2009
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 strúčik
150 g
100 g
2 PL
400 g
500 ml
300 ml
2 KL
1 kl
1 kl
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, očistíme papriku, umyjeme ich a oboje nakrájame na kocky.

  2. 2

    Šampiňóny umyjeme, očistíme a rozštvrtíme. V hrnci rozpálime olej a opečieme na ňom mäso. Pridáme zemiaky a zeleninu, krátko podusíme.

  3. 3

    Potom zalejeme pretláčanými rajčinami, rajčinovou šťavou a vývarom. Celé prikryjeme a povaríme asi 30 minút. Polievku výdatne dochutíme korením.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia