Foto: Archív Vojtecha Artza
Postup
-
1
Porcie kurčaťa opečieme na oleji a vyberieme na tanier, do panvice s výpekom pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu (rozdelenú na menšie lupene) a cesnak nakrájaný na plátky a opražíme. Vrátime naspäť mäso, pridáme celé korenie, osolíme a podlejeme pivom, vodou alebo vývarom.
- 2
Pridáme bobkový list, kurkumu, mrkvu nakrájanú na väčšie kúsky, zemiaky nakrájané na mesiačiky a necháme dusiť. Neskôr pridáme na väčšie kusy nakrájané šampiňóny, fazuľové struky a žltý melón nakrájaný na kocky. Dusíme do mäkka.
- 3
Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
- 4
Náš tip: Zeleninu vkladáme ku kurčaťu postupne podľa dĺžky uvarenia. Melón dáme až na záver, aby sa len prehrial. Ak používame čerstvé struky, vkladáme ich variť spolu so zemiakmi. Ak použijeme mrazené, vložíme až neskôr. Kurkuma dodáva pokrmom teplú, miernu arómu a charakteristickú žltú farbu. Je nenahraditeľná v karí práškoch.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(Aj keď v domácnosti sa nemusia nájsť vždy všetky suroviny z jeho receptov.)