Africké kurča

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 25. februára 2010
Africké kurča
Foto: Archív Vojtecha Artza

Suroviny

2000 g
1 dl
150 g
20 g
30 g
3 dl
1 ks
200 g
200 g
20 g
200 g
200 g
200 g
10 g
1 l




Postup

  1. 1

    Porcie kurčaťa opečieme na oleji a vyberieme na tanier, do panvice s výpekom pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu (rozdelenú na menšie lupene) a cesnak nakrájaný na plátky a opražíme. Vrátime naspäť mäso, pridáme celé korenie, osolíme a podlejeme pivom, vodou alebo vývarom.

  2. 2

    Pridáme bobkový list, kurkumu, mrkvu nakrájanú na väčšie kúsky, zemiaky nakrájané na mesiačiky a necháme dusiť. Neskôr pridáme na väčšie kusy nakrájané šampiňóny, fazuľové struky a žltý melón nakrájaný na kocky. Dusíme do mäkka.

  3. 3

    Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou a čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

  4. 4

    Náš tip: Zeleninu vkladáme ku kurčaťu postupne podľa dĺžky uvarenia. Melón dáme až na záver, aby sa len prehrial. Ak používame čerstvé struky, vkladáme ich variť spolu so zemiakmi. Ak použijeme mrazené, vložíme až neskôr. Kurkuma dodáva pokrmom teplú, miernu arómu a charakteristickú žltú farbu. Je nenahraditeľná v karí práškoch.

Diskusia k receptu

retig
Pán Artz ako vždy - super!
(Aj keď v domácnosti sa nemusia nájsť vždy všetky suroviny z jeho receptov.)
jerica
slinky sa zbiehajú, oko pohladí,len to rýchlo spraviť. KK uložené
adva
Preco sa to vola po africke kurca? Je v Afrike bezne dostupne pivo? Podla mna tam kura max. opecu nad pahrebou :-)
evas13
Na jednom z mnohých kanálov o varení som raz sledovala prípravu "Afrického kuraťa, bola tam všelijaká zelenina, aj ten melón si pamätám a pivo tam pán Artz pridal asi sám, čo mi vyhovuje, lebo pivo dusené s kuraťom je móóóc dobré.
slniecko321
recept som vyskusala...podla mna je uplne zbytocny melon, ostane bez chuti a miesto kurkumy by som druhykrat pouzila karikorenie albo nieco pikantne..inak esteticky lakave pre oci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia