Recepty, kde je červené víno FRANKOVKA MODRÁ ročník 2010
	
	
      
 
	          
	            Empanadas s mletým hovädzím mäsom
	          
 Španieli a Juhoameričania tieto pikantné taštičky z chlebového cesta milujú – a vám budú chutiť tiež!...
        
      
    
	
      
  
	          
	            Šúľance z Kopaníc naslano 
	          
  Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko,  ale v tomto prípade sa varia na... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Slivkový rozvar na víne 
	          
 Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Fettuccine bolognese 
	          
  Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu,  mrkvu a zeler. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Divina špikovaná koreňovou zeleninou 
	          
  Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky,  ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly.... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Paradajková ryža s párkami
	          
 Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Jelenie ragú 
	          
 Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Tvarohová štóla s figovou plnkou s červeným vínom 
	          
  Ak ste si doposiaľ na prípravu štóly netrúfli,  tak s týmto receptom to určite vyskúšajte... 
        
      
    
	
	
	
	
      
  
	          
	            Čokoládová torta s opitými višňami 
	          
 Čokoládovým zákuskom so šľahačkou a ovocím určite nepohrdne žiadny vianočný hosť pri vašom stole....
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Vianočný džem 
	          
  Vynikajúci a rýchlo pripravený džem vonia aj chutí ako varené vínko.  Môžete ho pripraviť ako sladký... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
	          
  Na tomto jedle,  ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda,  si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
	          
  Jahňacie lýtko očistíme,  dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku.  Po 24 hodinách lýtko... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
	          
 Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom 
skutočne stojí za to....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jelenie karé na červenom víne a zelenine 
	          
  Trošku dlhšia príprava,  ale keď je čas,  je to aj zábava. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Bravčová panenka na červenom víne 
	          
  Bravčová panenka,  trochu viac času,  ale výsledok 
mňamka. 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ryža s bravčovými líčkami
	          
  Chutný recept,  ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní. 
        
      
    
	
	
      
  
	          
	            Chrumkavá pečená hus s dusenou červenou kapustou 
	          
 Chrumkavá pečená hus je ideálna na slávnostný 
obed pre celú rodinu....
        
      
    
	
      
 
	          
	            Vianočný pastiersky koláč
	          
 Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....
        
      
    
	
      
  
	          
	            Bravčový guláš na červenom víne 
	          
 Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej 
zelenine a kvalitnom červenom víne...
        
      
    
	
      
 
	          
	            Kohút na víne
	          
 Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
	          
  Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím,  najmä brusnicami.  A preto je táto... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
	          
  Baklažán,  mleté mäso,  bešamelová omáčka.  To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
	          
  Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce. 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Hovädzie na víne s brusnicami 
	          
  Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti.  Mäso nakrájame na väčšie kúsky,  osolíme a... 
        
      
      

Empanadas s mletým hovädzím mäsom
Španieli a Juhoameričania tieto pikantné taštičky z chlebového cesta milujú – a vám budú chutiť tiež!...
 Šúľance z Kopaníc naslano
Tradičné šúľance zo zemiakov sa dajú jesť nielen nasladko, ale v tomto prípade sa varia na...

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Divina špikovaná koreňovou zeleninou
Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly....

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...
 Tvarohová štóla s figovou plnkou s červeným vínom
Ak ste si doposiaľ na prípravu štóly netrúfli, tak s týmto receptom to určite vyskúšajte...
 Čokoládová torta s opitými višňami
Čokoládovým zákuskom so šľahačkou a ovocím určite nepohrdne žiadny vianočný hosť pri vašom stole....
 Vianočný džem
Vynikajúci a rýchlo pripravený džem vonia aj chutí ako varené vínko. Môžete ho pripraviť ako sladký...

Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

Hovädzia roštenka na víne s hubami a bezlepkovou parenou knedľou
Na sviatočný stôl patrí aj honosnejšie jedlo. Niekedy sa oplatí zainvestovať trochu viac do kvalitných surovín a výsledok potom skutočne stojí za to....

Jelenie karé na červenom víne a zelenine
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

Bravčová panenka na červenom víne
Bravčová panenka, trochu viac času, ale výsledok mňamka.

Ryža s bravčovými líčkami
Chutný recept, ktorý zahreje počas chladných a daždivých dní.
 Chrumkavá pečená hus s dusenou červenou kapustou
Chrumkavá pečená hus je ideálna na slávnostný obed pre celú rodinu....

Vianočný pastiersky koláč
Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....
 Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Delikatesná jelenia paštéta v slaninke
Divina veľmi dobre chutí v kombinácii so sušeným ovocím, najmä brusnicami. A preto je táto...

Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

Hovädzie na víne s brusnicami
Cibuľu nakrájanú na kocky dáme restovať na masti. Mäso nakrájame na väčšie kúsky, osolíme a...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje