Bravčová

Recepty, kde je bravčová

prazdny

Živánska s kaprom

Hlavné jedlá

Kapra zvnútra nakrojíme po dĺžke pozdĺž stredovej čiary. Hornú časť (smerom k chrbtovej plutve) nakrájame zvonku...

prazdny

Prekladanec

Bravčové mäso

Netradičné spracovanie tradičného jedla z Pohorelej nám v tomto videu predstaví rodák z obce Pohorelá Andrej Syč,...

prazdny

Husací guláš z vnútorností s kapustníkmi a viedenskou cibuľou

Hlavné jedlá

Husacie žalúdky, srdce aj pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Olúpanú cibuľu nakrájame na...

prazdny

Lahodné závitky so slivkovou omáčkou

Bravčové mäso

Výborný tip na odskúšanie pre každého, komu lahodí kombinácia šťavnatého maska a jemne nasladlej chuti sliviek :)...

prazdny

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty

Hlavné jedlá

Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

prazdny

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky

Hlavné jedlá

Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

prazdny

Šmalcové guľky

Dezerty

Tieto koláčik robievala moja mamina keď som bola malá a strašne dlho som ich nemala, tak...

prazdny

Hubník

Bezmäsité jedlá

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme krupicu, štipku soli a uvaríme na hustejšiu kašu.

prazdny

Božie milosti s pečenými slivkami

Koláče

Božie milosti v niektorých regiónoch Slovenska poznajú ako fašiangový recept, inde ich nepoznajú vôbec. Môžeme ich pripraviť...

prazdny

Halászlé

Večera

Jeden z najtradičnejších receptov na vianočnom stole.

prazdny

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

prazdny

Chutný šťavnatý pulled pork burger

Bravčové mäso

Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...

prazdny

Kapustníky

Koláče

K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme...

prazdny

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou

Hlavné jedlá

Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Kurča na slížoch

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

prazdny

Bravčová krkovička na červenom víne

Bravčové mäso

Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)

prazdny

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami

Hlavné jedlá

Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

prazdny

Hovädzí guláš

Hovädzie mäso

Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...

prazdny

Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom

Bravčové mäso

Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami

prazdny

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou

Bravčové mäso

Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...

prazdny

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou

Hlavné jedlá

Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...

prazdny

Gulášová polievka Lacnáčik

Hovädzie mäso

Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...

prazdny

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami

Bravčové mäso

Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

prazdny

Pizzové trojuholníčky z lístkového cesta

Slané chuťovky

Lístkové cesto vyvaľkáme do obdĺžnika.

prazdny

Medovníky s kváskom

Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

prazdny

Mäsové špízy so slivkami

Bravčové mäso

Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....

prazdny

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Bravčové mäso

Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

prazdny

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty

Hlavné jedlá

Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...