Recepty, kde je bravčová
Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...
Chutný šťavnatý pulled pork burger
Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...
Kapustníky
K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie,
vlažné mlieko a vypracujeme...
Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré
osolíme a okoreníme. Na plátky...
Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.
Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...
Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale
nakoniec z toho vzniklo toto :-)
Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...
Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...
Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Keďže sme doma nemali broskyňový
kompót, prišiel znovu čas na
improvizáciu :) výsledok posúďte sami
Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme
a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso,
osolíme, okoreníme a orestujeme...
Gulášová polievka Lacnáčik
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...
Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho
piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...
Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické
medovníky, plné medu a škorice.
Tieto medovníky majú výraznú
chuť po...
Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja
som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....
Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...
Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov
a...
Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...
Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.
Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom
a posypeme rascou. Pečieme v rúre...
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Falošná husacia pečeň
Každý, kto má rád husaciu pečeň by mal vyskúšať aj túto dobrotu, ktorá je od...
Pivné rožky
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme...
Trdelníky po domácky
Pozrela som veľa podobných receptov, aj na YouTube, z niektorého som prebrala cesto, z iného zase techniku výroby. Tento
recept sa mi zdal najlepší....
Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
Panenka podľa Matúša Krnčoka
Moderátor Matúš Krnčok nám pripravil svoj obľúbený recept na jedlo plné vitamínov, proteínov a hlavne plné...
Grilované hovädzie rebrá
S letom prišla aj grilovacia sezóna. Aby ste mali čo dať na gril, skúste sa...

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

Chutný šťavnatý pulled pork burger
Tento šťavnatý a chutný burger si musíte niekedy spraviť :) Recept vznikal za pochodu, jediné čo...

Kapustníky
K múke pridáme rozpustený tuk, vajce, soľ, cukor, droždie, vlažné mlieko a vypracujeme...

Kulhánske podkovičky so slaninkovou plienkou
Z umytého pstruha nakrájame podkovičky hrubé asi 1, 5 cm, ktoré osolíme a okoreníme. Na plátky...

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou
Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

Kurča na slížoch
Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

Bravčová krkovička na červenom víne
Najskôr som chcel robiť cigánsku, ale nakoniec z toho vzniklo toto :-)

Diviak na čiernom pive s chlebovými knedličkami
Očistené stehno nakrájame na kocky s hmotnosťou cca 50 g. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nahrubo...

Hovädzí guláš
Hurá. Guláš je vynikajúce jedlo a ja sa vždy teším, keď si ho môžem pripraviť...

Zapekané bravčové karé s hruškou a so syrom
Keďže sme doma nemali broskyňový kompót, prišiel znovu čas na improvizáciu :) výsledok posúďte sami

Panenka v slaninke s dubákovou omáčkou
Celú panenku očistíme od šliach. Posolíme a pokoreníme. Obalíme plátkami slaniny a zabalíme do fólie, ...

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme...

Gulášová polievka Lacnáčik
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...

Marinované bravčové koleno so zemiakovo-kapustovými úhrabkami
Kolienka dáme na 12 hodín marinovať do čierneho piva s bobkovým listom, bylinkami a so soľou...

Medovníky s kváskom
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po...

Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine
Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy...

Taštičky plnené kačacinou s pyré z červenej kapusty
Kačacie stehná umyjeme, očistíme, osolíme, posypeme mletou rascou. Rúru predhrejeme na 120 stupňov a...

Knedľa s mäsovou plnkou na kyslej kapuste
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno, pridáme múku, vajce, soľ. Vypracujeme cesto a rozdelíme...

Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...

Falošná husacia pečeň
Každý, kto má rád husaciu pečeň by mal vyskúšať aj túto dobrotu, ktorá je od...

Pivné rožky
Z ohriateho piva, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme...

Trdelníky po domácky
Pozrela som veľa podobných receptov, aj na YouTube, z niektorého som prebrala cesto, z iného zase techniku výroby. Tento recept sa mi zdal najlepší....

Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.

Panenka podľa Matúša Krnčoka
Moderátor Matúš Krnčok nám pripravil svoj obľúbený recept na jedlo plné vitamínov, proteínov a hlavne plné...

Grilované hovädzie rebrá
S letom prišla aj grilovacia sezóna. Aby ste mali čo dať na gril, skúste sa...