Pečená krkovička
Pečená krkovička

Krkovička na pive

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
Krkovička na pive
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 170 °C

Suroviny

750 g
300 ml
3 ks veľká
4 strúčiky
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ a korenie,

  2. 2

    Všetko zalejeme pivom a vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na dve hodiny. Počas pečenia je dobré občas mäso na plechu premiešať.

  3. 3

    Tip: Do predhriatej rúry sme zvyknutí dávať koláče. Keď dáte do vopred vyhriatej rúry mäso, dosiahnete, že sa nebude dusiť, ale sa pekne upečie, bude vnútri šťavnaté a na povrchu chrumkavé.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu