Krkovička na pive
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno & Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 18. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
120 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, soľ a korenie,
- 2
Všetko zalejeme pivom a vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na dve hodiny. Počas pečenia je dobré občas mäso na plechu premiešať.
- 3
Tip: Do predhriatej rúry sme zvyknutí dávať koláče. Keď dáte do vopred vyhriatej rúry mäso, dosiahnete, že sa nebude dusiť, ale sa pekne upečie, bude vnútri šťavnaté a na povrchu chrumkavé.
Tiež pečená krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu