Cícerová kaša s údeným bôčikom
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 25. februára 2021
Foto: Nebíčko v papuľke
porcií
Postup
-
1
Cícer dôkladne umyjeme, dáme na 24 hodín do studenej vody, aby bol dobre zaliaty (asi 5–8 cm nad cícer). Potom ho uvaríme vo vode, v ktorej bol namočený, nakoniec osolíme.
- 2
Nakrájanú cibuľu opečieme na bravčovej masti. Aby sa nepripálila, podlejeme troškou vody a necháme ju odpariť, až kým cibuľa nezhnedne. Zemiaky nakrájame na väčšie kocky, pridáme uvarený cícer a zalejeme vodou, v ktorej sme uvarili cícer (ak je vody viac, použijeme len časť). Osolíme a odokryté necháme variť asi pol hodiny. Keď sa voda odparí, zemiaky s cícerom roztlačíme. Potom pridáme časť opečenej cibule, okoreníme a rozmiešame. Kašu v hrnci neprikrývame, aby nezosladla!
- 3
Údený bôčik v celku uvaríme (alebo upečieme klobásu) a uvarený nakrájame na plátky. Kašu podávame so zvyšnou opečenou cibuľkou a môžeme servírovať s kyslou kapustou a uhorkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tento krat sa mylis, drevo ma antibakterialne vlastnosti, ked je dobra doska na krajanie, dobry bude aj tanier a lyzica: dobruchut.aktuality.sk/clanok/37694/ake-dosky-na-krajanie-zvol...
Moja mama ma este po svojej mame dreveny vandel, ma mozno aj 70 rokov a je v poriadku, nesmrdi, nikdy sme neumreli :-), ked v nom napr. miesila cesto.
Aj ja mam drevenu lyzicu aj varechy a tu sme.
Když je dřevo "ojeté", tak jo, to je v pořádku. Ale než se nasákne, ja tam tú drevitú chuť cítím. Jsem fajnovka, aj novú varechu než "zajedu" tak ju cítím. Zastrel ma. Jako děcko jsem žula větvičky, třísky, vím jak dřevo chutná. haha