Bravčová panenka na spôsob Wellington
Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 14. februára 2021
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 14. februára 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme. Na oleji v celku opečieme zo všetkých strán po 2 minúty a necháme vychladnúť.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, zabalíme doň vychladnutú panenku, potrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme sezamom.
- 3
Dáme piecť do predhriatej rúry na 215 stupňov asi na 7 minút. Nakrájame a podávame, napríklad s blanšírovanou mrkvou a grilovanými zemiakmi.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj ja ???
Tak aj ja???