Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka na spôsob Wellington

Marián Filo
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Afrodita v Čereňanoch, 14. februára 2021
Bravčová panenka na spôsob Wellington
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 bal.
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku očistíme, osolíme, okoreníme. Na oleji v celku opečieme zo všetkých strán po 2 minúty a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, zabalíme doň vychladnutú panenku, potrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme sezamom.

  3. 3

    Dáme piecť do predhriatej rúry na 215 stupňov asi na 7 minút. Nakrájame a podávame, napríklad s blanšírovanou mrkvou a grilovanými zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu