Papriková pasta fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 30. septembra 2015
Papriková pasta (fotorecept)
Foto: ancicka

Pasta je jemá a chuťovo veľmi dobrá.

Suroviny

1 kg
50-100 g
300 g
100 g
100 g
2 rovné PL
2 rovné PL
55 ml
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na túto pastu treba použiť papriku červenú, nie kápiu. Papriku si očistím a pokrájam na malé kúsky.Tak isto aj cibuľu. Papričky čili nechám celé.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriku aj cibuľu, čili a paradajky rozmixujem, (čili môžte pridať toľko ako máte radi pálivé). Ja som robila len jemne pikantné.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do toho pridám ostatné suroviny a varím.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Za občasného miešania varím asi 1 hodinu. Je potrebné, aby sa z papriky odparila voda.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom to ešte raz rozmixujem

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a cez sitko prepasirujem, aby pasta ostala jemná hladká.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pastu naložím do malých fľaštičiek,uzatvorím a zasterilizujem.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z 1,5 kg papriky mi vyšlo 6 fľaštičiek od vyživy.

    Papriková pasta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
ja mám takúto rada, chlieb s maslom a papriková pomazánka, už mám tento rok aj na ten účel ajvar uvarený, ale ukladám a na rok nájdem
Kazdy rok robievam ,ale natierku a este mam vela cervenej papriky ,tak rada vyskusam aj tvoju pastu,lebo som zvedava na jej chut .v k.k.*****

Pridaj komentár k receptu: