Foto: ancicka
Pasta je jemá a chuťovo veľmi dobrá.
Postup
-
1
Na túto pastu treba použiť papriku červenú, nie kápiu. Papriku si očistím a pokrájam na malé kúsky.Tak isto aj cibuľu. Papričky čili nechám celé.
-
2
Papriku aj cibuľu, čili a paradajky rozmixujem, (čili môžte pridať toľko ako máte radi pálivé). Ja som robila len jemne pikantné.
-
3
do toho pridám ostatné suroviny a varím.
-
4
Za občasného miešania varím asi 1 hodinu. Je potrebné, aby sa z papriky odparila voda.
-
5
Potom to ešte raz rozmixujem
-
6
a cez sitko prepasirujem, aby pasta ostala jemná hladká.
-
7
Potom pastu naložím do malých fľaštičiek,uzatvorím a zasterilizujem.
-
8
Z 1,5 kg papriky mi vyšlo 6 fľaštičiek od vyživy.
Chuťové je veľmi dobrá.