Foto: skatulka
Lečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ako má kto rád. Všetka zeleninka je zo záhradky, dostala som Zobraziť celý popisLečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom, ako má kto rád. Všetka zeleninka je zo záhradky, dostala som ju od manželovej maminy. Teším sa, že bude na celú zimu.
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninku si pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu aj papriku krájam na pásiky, paradajky na menšie časti.
- 2
Všetko spolu varíme pokrájané cca 20 min.
- 3
Ešte teplé naplníme do fliaš a sterilizujeme 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A rokmi som prestala používať sterilizovanú zeleninu, radšej tam švacnem sáčok mrazenej kukurice, kopu čerstvých šampiňonov nakrájaných na plátky, a defakto aj uhorky šalátovky čerstvé nakrájané na drobno a ak je tekvica dáka menšia tak aj tú tam hodím. Tieto ingrediencie mnou vymenované už ani nevážim, koľko príde toľko dám, na chuti to nič nepokazí a aj čili papričky ak mám tak s radosťou dám.
Je to výborné na pizzu, ale najčastejšie to používam k kuraciemu mäsku. Cibulku osmahnem, pridám kuracie prsia nakrájané na pásiky chvílku osmahnem ... pridám flaštičku tejto zmesy, podusím. Medzi tým uvarím ryžu alebo pripravím hranolky a obed je za 20 minút na stole.