Foto: petravoska
Máte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých zimných večerov, keď budete chcieť niečo fajné a Zobraziť celý popisMáte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých zimných večerov, keď budete chcieť niečo fajné a budete "šuňať" v špajzi a hľadať "lakocinky".
príprava
na 100 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 kg |
|
2 ks |
|
5 - 6 ks |
|
8 - 10 strúčikov |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
1 dl |
|
1/2 bal. (alebo nakladač) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme a očistíme. Paradajky zbavíme miesta, kde sa začína stopka, z papriky vyberieme semienka, cibuľu rozštvrtíme. Feferónky môžeme a nemusíme použiť.
-
2
Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku.
-
3
Zmes dáme do hrnca, pridáme čierne korenie, soľ, nakladač a olej a varíme asi hodinu.
-
4
Po hodine naplníme zaváraninové poháre, uzavrieme a sterilizujeme asi 15 min.
-
5
A potom už len si vychutnať hrianky kedykoľvek na ne dostanete chuť. Tento recept som pôvodne našla v jednej kuchárskej knihe ako mäsovú nátierku. Nemám však odvahu po dvoch mesiacoch jesť mäso v nej. Zistila som však, že bez mäsa mi chutí dokonca viac, vôbec v nej nechýba. Želám dobrú chuť aj vám!
Diskusia k receptu