Zeleninová nátierka na hrianky fotorecept

petravoska - fotkapetravoska, 18. augusta 2015

Máte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých zimných večerov, keď budete chcieť niečo fajné a budete "šuňať" v špajzi a hľadať "lakocinky".

120 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
2 ks
5 - 6 ks
8 - 10 strúčikov
2 ČL
podľa chuti
1 dl
1/2 bal. (alebo nakladač)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme a očistíme. Paradajky zbavíme miesta, kde sa začína stopka, z papriky vyberieme semienka, cibuľu rozštvrtíme. Feferónky môžeme a nemusíme použiť.

    Zeleninová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku.

    Zeleninová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes dáme do hrnca, pridáme čierne korenie, soľ, nakladač a olej a varíme asi hodinu.

    Zeleninová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine naplníme zaváraninové poháre, uzavrieme a sterilizujeme asi 15 min.

    Zeleninová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A potom už len si vychutnať hrianky kedykoľvek na ne dostanete chuť. Tento recept som pôvodne našla v jednej kuchárskej knihe ako mäsovú nátierku. Nemám však odvahu po dvoch mesiacoch jesť mäso v nej. Zistila som však, že bez mäsa mi chutí dokonca viac, vôbec v nej nechýba. Želám dobrú chuť aj vám!

    Zeleninová nátierka na hrianky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Práve pripravujem. Aj minulý rok som to robila,pridala som koreňovú zeleniny a cuketu. Má to vynikajúcu chuť. Zeleninu som nemlela ale pokrájala na drobno, ochutené som rozvarila a potom pomixovala. Sterilizované vydrží dlho, ešte pár flaštičiek máme od minulého roka. Vďaka za tip!

Pridaj komentár k receptu: