Černicový džem
Foto: maspoma
Černice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete ich spracovať do vynikajúceho džemu. Vďaka tomu si aj Zobraziť celý popisČernice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete ich spracovať do vynikajúceho džemu. Vďaka tomu si aj v zime pripomeniete, ako chutí leto.
Zdroj: www.maspoma.sk
Postup
-
1
Ak máte odšťavovač a chcete pripraviť černicový džem bez jadierok, černice odšťavte. Ak odšťavovač nemáte, rozpučte černice na kašu a prepasírujte cez sito.
- 2
Obsah balíčka Džemka zmiešajte s 2 lyžicami cukru a pridajte do ovocnej šťavy na začiatku varenia. Pridanie želírovača Džemko vám umožní variť džem kratšiu dobu a tým v ňom zachovať viac vitamínov.
- 3
Zmes priveďte k varu, pridajte zvyšný cukor a za stáleho miešania varte až do dosiahnutia želanej konzistencie.
- 4
Konzistenciu výsledného džemu si overte krátkym testom - na malý tanierik nalejete lyžicu uvarenej zmesi a nechajte ju vychladnúť. Ak je konzistencia taká, akú si želáte, odstavte zmes z ohňa.
- 5
Naberačkou ešte horúcu zmes ponalievajte do vopred dôkladne umytých zaváraninových pohárikov. Uzatvorte viečkom a obrátené hore dnom nechajte vychladnúť na linke.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu