prazdny

Mäsová polievka s hubami

Kuracie mäso

Huby namočíme do vody na 20 minút, potom ich vytlačíme, odstránime nožičky a nakrájame na pásiky spolu s mäsom,...

prazdny

Sikulská polievka

Hovädzie mäso

Z hovädzieho alebo baranieho mäsa pripravíme perkelt a podlejeme ho 1 l vody.

prazdny

Mirabelková marmeláda

Dezerty

Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme...

prazdny

Mäsové guľky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...

prazdny

Trebuľková polievka

Polievky

Natrháme poriadne hrste trebuľky, pridáme k nej šťaveľové listy a varíme ju s teľacími kosťami a soľou v 2...

prazdny

Sedmohradská paradajková polievka

Bezmäsité jedlá

Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

prazdny

Polievka ragú s hubami

Kuracie mäso

Drobky uvaríme namäkko, medzitým na masti upražíme cibuľu a po pridaní húb a ostatnej zeleniny všetko udusíme v malom množstve vody....

prazdny

Spišské pirohy - s bryndzovou plnkou

Bravčové mäso

V šupke uvarené, olúpané a vychladnuté zemiaky prelisujeme alebo najemno zomelieme. Do zemiakov pridáme časť...

prazdny

Marhuľová marmeláda s jablkami

Bezmäsité jedlá

Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé...

prazdny

Ostrý džem z broskýň a hrozna

Bezmäsité jedlá

Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

prazdny

Džem z jahôd, rebarbory a malín

Dezerty

Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g)....

prazdny

Námornícke mušle

Hlavné jedlá

Mušle dobre očistíme v niekoľkých dávkach vody. Otvorené vyhodíme.

prazdny

Vajcia na bretónsky spôsob

Vajcia uvaríme, očistíme a zohrejeme v rúre. Potom ich polejeme štipľavou omáčkou a posypeme nakrájanou...

prazdny

Slimáky s cesnakovým maslom

Hlavné jedlá

V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...

prazdny

Nákyp Nanette

Dezerty

Príprava sladkej hrozienkovej omáčky: z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vodou a pridáme hrozienka...

prazdny

Šampiňónové paštétky v cestíčku

Bezmäsité jedlá

Príprava bešamelovej omáčky: najskôr si pripravíme bledú zápražku, ktorú urobíme z masla a múky a po...

prazdny

Diétny jablkový lekvár

Dezerty

Olúpané a na hrubom strúhadle nastrúhané jablká dáme do väčšieho hrnca. Pridáme diétny želírovací cukor, ...

prazdny

Koláč s grapefruitovým krémom

Koláče

Formu vymastíme maslom a z lístkového cesta v nej upečieme koláč.

prazdny

Džem z bazy čiernej

Dezerty

Plody bazy umyjeme, osušíme a zbavíme stoniek. Bazu zmiešame vo väčšom hrnci s citrónovou šťavou...

prazdny

Hruškový džem s vodkou

Dezerty

Hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a v hrnci zmiešame s kyselinou citrónovou a...

prazdny

Broskyňový džem

Dezerty

Broskyne umyjeme, dáme do sita a spolu ponoríme do vriacej vody. Necháme ich tam tak...

prazdny

Ríbezľový džem s vanilkou

Dezerty

Ríbezle umyjeme, osušíme, odstopkujeme, popučíme a dáme variť. Vanilku nastrúhame.

prazdny

Kokosovo-rumový krém s ovocím (Créme Á La Noix De Coco)

Dezerty

Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Vyškrabeme dreň vanilkového struku, pridáme vaječný krém a vytvoríme zmes z...

prazdny

Jahodový džem s mandarínkami

Dezerty

Umyté neošúpané mandarínky nakrájame na plátky, posypeme 0, 5 kg cukru a necháme cez noc odstáť....

prazdny

Špargľa s vajcami na francúzsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Žĺtky a bielky natvrdo uvarených vajec osobitne nadrobno nakrájame.

prazdny

Marhuľový džem

Dezerty

Marhule umyjeme, zbavíme kôstok a nakrájame. V širokom hrnci ich varíme asi 6 minút, ...

prazdny

Miešaný kompót

Dezerty

Hrušky a jablká očistíme od šupky, narežeme na štvrtiny a dáme do octovej alebo citrónovej vody....

prazdny

Rebarborový kompót s bielym vínom

Dezerty

Rebarboru olúpeme, umyjeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm veľké. Zalejeme bielym vínom a...

prazdny

Zapekaná zelenina

Bezmäsité jedlá

Rúru zohrejeme na 180 °C. Pekáč s rozmermi 15 x 25 cm vymastíme roztopeným olejom alebo...

prazdny

Drienkový kompót

Dezerty

Umyté drienky naložíme do 300 ml pohárov, zalejeme prevareným a vychladeným sirupom a sterilizujeme 30 minút...

prazdny

Tuniakový šalát

Šaláty

Na dobre rozohriatom oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme petržlenovú vňať, paradajky, portské víno a...

prazdny

Marhuľový kompót s marhuľovicou

Bezmäsité jedlá

Marhule rozštvrtíme a rozdelíme do zaváracích pohárov. Do každého pohára nasypeme na špičku noža sódy bikarbóny...

prazdny

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

Hlavné jedlá

Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

prazdny

Kohút na víne

Kuracie mäso

Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...

prazdny

Polievka z úhora

Polievky

Očisteného, vypitvaného a umytého úhora nakrájame na malé kúsky.