4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky a opražíme na panvici, potom ju vyberieme. Cesnak roztlačíme.
- 2
Polovičné množstvo syra zmiešame so smotanou a s rozšľahanými žĺtkami.
- 3
Do panvice, kde sa pražila slanina, vložíme maslo, cesnak a opražíme. Pridáme uvarené špagety, krátko ich opražíme a rozdelíme na taniere.
- 4
Na panvicu vylejeme smotanovú zmes, krátko prehrejeme a prelejeme ňou pripravené špagety. Na záver posypeme opraženou slaninou, druhou polovicou syra a nakrájanou čerstvou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V Taliansku pridávajú vodu, v ktorej sa varili špagety, inde (Španieli, Slováci, Nemci)
pridávajú smotanu. Priznám sa, že mne to so smotanou chutí viac. Hlavne, čo je úplne najdôležitejšie, vajcia sa nesmú chytiť, musia ostať v omáčke krémové, ani hrudka - to by bola neodpustiteľná chyba.
:)