Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým bielym korením, soľou, krátko povaríme a zahustíme solamylom. Medzitým na panvici sparíme špenátové listy s maslom.
- 2
Do vymasteného pekáča s maslom vložíme lasagne, prelejeme ich syrovou omáčkou, pokryjeme spareným špenátom a zakryjeme ďalšou vrstvou lasagne, zase prelejeme omáčkou, posypeme strúhaným tvrdým syrom a pečieme v rozohriatej rúre do zlatista.
- 3
Upečené lasagne pokrájame na väčšie kocky a podávame napríklad s rôzne upravenými zeleninovými šalátmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/moje-vegetarianske-lasagne-foto...
Ja ti ďakujem, rozmýšľala som, že si spravím cesto sama, ale som nevedela, či ho mám či nemám povariť napred alebo ako postupovať. Ak mi dáš nejaký presnejší údaj, budem vďačná, ale aj tak ti ďakujem :))
a ak vam mozem poradit s tymi lasagnami..ja to robim tak, ze aj lasagne, ktore maju na obale napisane, ze ich netreba predvarit, si rozlozim na plech, aby sa neprekryvali a zalejem vriacou vodou, na chvilu necham postat a potom vodu zlejem :) lasagne trosku zmaknu, nepolepia sa a zapekam to potom max. 20 minut a su super :)
tak dobru chut!
tieto ukladám a určite skúsim, vďaka :)