Špenátové lasagne

redakcia - fotkaredakcia, 1. októbra 2009
Špenátové lasagne
Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Z masla, mlieka, mäkkého syra pripravíme syrovú omáčku, ktorú dochutíme nastrúhaným cesnakom, mletým bielym korením, soľou, krátko povaríme a zahustíme solamylom. Medzitým na panvici sparíme špenátové listy s maslom.

  2. 2

    Do vymasteného pekáča s maslom vložíme lasagne, prelejeme ich syrovou omáčkou, pokryjeme spareným špenátom a zakryjeme ďalšou vrstvou lasagne, zase prelejeme omáčkou, posypeme strúhaným tvrdým syrom a pečieme v rozohriatej rúre do zlatista.

  3. 3

    Upečené lasagne pokrájame na väčšie kocky a podávame napríklad s rôzne upravenými zeleninovými šalátmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
alena45
Lasagne - mám problém. Neviem sa stotožniť s tým, že sa používajú lasagne suché. Doteraz som si robila lasagne sama, uvarila som ich al dente a bolo to vynikajúce. Nedávno som si kúpila polotovar lasagne a vie mi niekto zodpovedne povedať, či to mám uvariť alebo nechať surové ? Ďakujem Vám.
Vymazať
alena45
ďakujem, Sandra, ale z tých diskusií tiež nie som múdra. Ak ich totiž predvarím, nemusím ich hodinu piecť v rúre. Robievam ich s mletým mäsom, všetky vrstvy sú predrobené, teda mäso udusené, bešamel uvarený, akurát sa to musí hodinu robiť kvôli tým cestovinám. Ale aj tak ďakujem.
Vymazať
nyja
Alenka, ja som robila lasagne kúpené v obchode ... suché. Trocha som ich obvarila a potom hybaj do studenej vody (taký som mala návod) a potom som to celé piekla asi 50 min. Cesto bolo veru dosť tvrdé.
Ja ti ďakujem, rozmýšľala som, že si spravím cesto sama, ale som nevedela, či ho mám či nemám povariť napred alebo ako postupovať. Ak mi dáš nejaký presnejší údaj, budem vďačná, ale aj tak ti ďakujem :))
Vymazať
agatka
Ja mam tiez nevyrieseny problem,kupila som si vo svajciarsku krasne spenatove,navod nie je ani v nemcine,a neviem si predstavit,ako tie platky naparit,myslim,ze sa polamu.Ja ich nejak oskusam a uvidim co mi z toho vyjde,mozno bude nejaka mrvenicka,potom vam napisem.ahojte.
Vymazať
jarco
Baby nebláznite, lasagne nie sú žiadna veda, a netreba ich predvárať. Len treba veľa bešamelu - z litra mlieka na 500 g cestoviny - a pomaly piecť. Kľudne aj 1,5 h na nízkej teplote. Zaručene to nebude tvrdé.
Vymazať
katull
alenka, ja lasagne predvarim 3 minutky vo vriacej vode a potom sup do studenej, aby sa zastavil var. Vzdy peciem iba pol hodinku :-) a je to vsetko OK :-)
Vymazať
nejedla
Sú, skrátka lazane určené na predvarenie a bez varenia - treba si všimnúť oznam na obale! S varenými je oštara - polámu sa a polepia vo vode či pri vyberní... Dokonca sú aj vlnité, ktoré sa nemusia predvárať. Dostať v Lidli - žiadny odpad...
1x belima
Vymazať
maartina
ja vždy lasagne kupujem v Kauflande (vôbec nie sú z tých najdrahších), nepredváram ich, rovno ich dávam do zapekacej misy ...ako píše @jarco ...musí tam byť dosť omáčky. Pečiem ich 20min. zakryté alobalom a zvyšných 10min. odkryté, aby sa zapiekli ...vždy boli super, ani raz sa nestalo, že by boli tvrdé
Vymazať
anetush
tento recept je skutocne fenomenalny! je super, ze namiesto besamelu sa robi syrova omacka :) mnamka velka

a ak vam mozem poradit s tymi lasagnami..ja to robim tak, ze aj lasagne, ktore maju na obale napisane, ze ich netreba predvarit, si rozlozim na plech, aby sa neprekryvali a zalejem vriacou vodou, na chvilu necham postat a potom vodu zlejem :) lasagne trosku zmaknu, nepolepia sa a zapekam to potom max. 20 minut a su super :)
tak dobru chut!
Vymazať
golem315au
alena 45,ja to robim tak,ze ked si kupim lasagne,tak ich pred tym ako to vrstvim,dam si do kanvice zovriet vodu,pred uplnym varom ju odstavim a vylejem do nadoby kde mam lasagne a neham ich tam par minut namocene,take 2-3 minutky...a potom ich peciem 25-30 minut a su uuuplne vynikajuce,ani mazlave a ani tvrde...
Vymazať
golem315au
jeeej Anetush,az teraz citam tvoj postup a vypada to tak,ako keby som odpisoval :-D ...ale som rad,ze mame podobnu a hlavne ucelnu skusenost :-D ...dobru chut :-)))
Vymazať
21114_1420728203 - profilový obrázok
h8u
h8u
ja lasagne nikdy nepredváram, pečiem ich normálne suché, tvrdé a vždy sú vynikajúce. a najlepšie je začať aj končiť nie lasagnami ale plnkou, vtedy sú všetky vrstvy úplne mäkké


tieto ukladám a určite skúsim, vďaka :)
Vymazať
tamka84
ja tiež nikdy nepredváram, surové dávam a dobre prelejem každú vrstvu bešamelom a sú vždy vynikajúce :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha