Caramelle plnené syrom taleggio
šéfkuchár reštaurácie Au Cafe v Bratislave, 1. októbra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si Zobraziť celý popis Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy cestovín. Taliani ich majú požehnane. Stačí si len vybrať, ktoré vám chutia najviac...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny: Preosiatu múku dáme do väčšej misy, pridáme vajcia premiešané so žĺtkami, niekoľko kvapiek olivového oleja a máličko posolíme. Ručne miesime asi 10 minút, kým nevznikne polotuhé hladké cesto. Cesto rozdelíme na menšie kusy, ktoré zabalíme do priesvitnej fólie a necháme minimálne 20 minút stáť.
- 2
Potom jednotlivé kusy vyvaľkáme na pomúčenej doske na plátky tenké 2 mm, z ktorých potom krájame rôzne typy cestovín. Na caramelle nakrájame obdĺžniky dlhé 10 cm a široké 5 cm. Do stredu dáme hotovú plnku, zrolujeme a prstami pritlačíme cesto tak, aby vznikla salónka.
- 3
Plnka: Do misy dáme očistené v šupke uvarené zemiaky, syr nakrájaný na menšie kúsky a pažítku nasekanú nadrobno. Ochutíme soľou, čiernym korením a dobre premiešame. Hotové caramelle varíme vo vriacej osolenej vode asi 4 minúty.
- 4
Potom preložíme do panvice, pridáme maslo, lístky mäty, ochutíme a zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu