4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, krupicu, soľ a múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.
- 2
Na každý štvorec dáme trocha tvarohovej plnky, ktorú pripravíme tak, že tvaroh pretrieme, posolíme, pridáme kôpor, nakrájanú rozškvarenú slaninu a dobre premiešame. Okraj cesta prehneme a postláčame.
- 3
Batôžky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu