Liptovské batôžky

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
200 ml
2 ks
1 PL
1 PL
4 PL
70 g
300 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Precedíme ich, olúpeme a nastrúhame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme žĺtky, krupicu, soľ a múku a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na štvorce.

  2. 2

    Na každý štvorec dáme trocha tvarohovej plnky, ktorú pripravíme tak, že tvaroh pretrieme, posolíme, pridáme kôpor, nakrájanú rozškvarenú slaninu a dobre premiešame. Okraj cesta prehneme a postláčame.

  3. 3

    Batôžky uvaríme v osolenej vode, scedíme, pokvapkáme maslom a polejeme kyslou smotanou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre