Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Richard Danis
šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove v Bratislave, 23. septembra 2009
šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove v Bratislave, 23. septembra 2009
Foto: Pravda, Ivan Majerský
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha.sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch.taste.groove. na Novom moste v Bratislave.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si červenú repu domäkka. Fenikel rozkrojíme na polovicu. Polovicu nastrúhame na plátky a odložíme nabok, druhú nakrájame na mesiačiky, osolíme a ogrilujeme na panvici.
- 2
Na tanier uložíme nakrájanú repu, grilovaný fenikel, čerstvý fenikel, zmes byliniek Sakura a polejeme dresingom. Ten si pripravíme zmiešaním olivového oleja, zeleného čaju a medu.
- 3
Červený pomaranč si pripravíme dopredu. Odšťavíme ho, nalejeme do formičky a dáme zmraziť. Až tesne pred podávaním ho nakrájame na mesiačiky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu