Zemiakový šalát na kyslo

redakcia - fotkaredakcia, 24. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 ks
2 PL
2 PL
1 KL
600 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Očistíme, necháme vychladnúť a nakrájame na asi 4–5 cm dlhé hranolčeky. Vodu, olej , ocot, cukor, soľ a čierne korenie dáme variť do malého hrnca a pridáme na kúsky nakrájanú cibuľu.

  2. 2

    Hneď po zovretí odstavíme a pridáme do zemiakov. Podľa chuti pridáme nakrájanú kyslú uhorku.

  3. 3

    Premiešame a necháme odstáť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Super recept! Presne takýto robila moja mama, len tam nedávala mleté čierne korenie. Bol veľmi chutný, priam lahôdkový a vôbec tam nechýbala mrkva ani hrášok. Je rýchlejší na prípravu.
Vymazať
Moja svokra pridáva do takéhoto šalátu kúsok zeleru. Uvarí ho v náleve a postrúha na strúhadle. Nedáva kyslé uhorky. Takýto šalát je vynikajúcou prílohou k varenému údenému.