Liptovské droby

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
Liptovské droby
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
200 g
1 m




Postup

  1. 1

    Zemiaky nastrúhame, cibuľu a bravčový bôčik upečieme. Upečený bôčik (alebo škvarky) zomelieme. Pridáme soľ, korenie, trochu cesnaku.

  2. 2

    Uvedenou zmesou plníme črevá, ktoré sme si predtým narezali na približne 20 cm dĺžku a z jednej strany uviazali, prípadne zopli špajdľou. Po naplnení uzavrieme črevo aj z druhej strany.

  3. 3

    Naplnené črevá dáme do vriacej vody, dlho nevaríme, aby sa nám nepotrhali. Uvarené droby si môžeme upiecť na oleji.

Diskusia k receptu

Vymazať
hrka
a múka tam nejde? Alebo krupica? Čo drží pokope hmotu?
Vymazať
jojo11111
Ja s tým docela dosť roboty a pokiaľ viem tak ich vyrába a dodáva do vybraných obchodov a treštaurácií asi len táto spoločnosť Liptovská potravinárska spoločnost, s.r.o.,  www.liptovskedroby.sk/....
Chutia rovnako ako robené doma a za celkom dobrú cenu.
Vymazať
evanaaa
@Hrka , netreba spojovaciu hmotu :) veď sú tam zemiaky, obsahujú škrob a to úplne stačí. Niekde do toho ani mäso nedávajú......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia