Zemiaková polievka s paradajkami

redakcia - fotkaredakcia, 24. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
4 ks
1 PL
30 g
250 ml
30 g
1 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme do osolenej vriacej vody.

  2. 2

    Pridáme mlieko, zápražku z masti a múky, primiešame olúpané paradajky, paradajkový pretlak, trochu čierneho korenia a varíme domäkka.

  3. 3

    Ochutíme petržlenovou vňaťou a podľa chuti môžeme ešte osladiť cukrom a okysliť šťavou z citróna.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Vymazať
Ja som tento recept urobila bez zápražky, je to jednoduchšie aj zdravšie. Na začiatku varenia som dala aj opraženú cibuľu a pridala som väčšie množstvo zemiakov, ktoré vždy zahustia polievku lepšie ako zápražka. Synovi táto mnou inovovaná polievka veľmi chutila.

Pridaj komentár k receptu: