Zabíjačkový guláš
Mäso na zabíjačkový guláš robíme z krkovičky, ktorú vykostíme a nakrájame asi na 2 cm kocky....
Sviečková na smotane
Na Varecha. sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj...
Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...
Šalátový prívarok s bravčovým mäsom
Recept je hlavne rýchly, pôvodne som ho robil s volským okom a teraz som ho vylepšil s...
Kapustnica s guľkami
Túto kapustnicu robím veľmi často, je vynikajúca a čím viac ju prihrievam, je lepšia a...
Bryndzové halušky so slaninkou a cibuľkou
tento recept patrí medzi moje obľúbené jedlo. Veru , chutí nám všetkým, buď samostatne, ...
Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...
Gemerské guľky
Neobjavím nič nové ako v predchádzajúcich receptoch mojich predchodkýň , ale som vylepšila ich prípravu a...
Benediktínske vajíčko
Pripravujú ho v každej dobrej reštaurácii, ale ak chcete urobiť radosť trebars drahému alebo maminke pripravte...
Jesenná brokolicová polievka
Prečo "Jesenná" ? Pretože sa do polievočky na záver pridáva čerstvý, prelisovaný cesnak, čo je...
Kelová polievka
Kel si nakrájam na rezance, dám variť do hrnca s vodou spolu s celým čiernym korením,...
Cibuľový šalát
Robievam ho rada práve preto, že môže mať rôzne obmeny. Dnes bude základný recept.
Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami
Prišli mi pod ruku marhule a vtedy som si spomenula, že som dávno nerobila toto jedlo,...
Fazuľková polievka s knedličkami
Pozorne čítajte ďalej!!!Toto je fazuľková polievka s "pečeňovými" knedličkami bez pečene!!!
Znojemské z bravčových kociek
znojemské má byť asi z hovädzieho mäsa, ale kúpila som pekné plecko a bolo lacnejšie ako...
Oškvarkové valčeky
Prichádza čas zabíjačiek a oškvarky sa hodia nielen na pagáčiky. Toto je typické zimné jedlo, ...
Cestoviny so šampiňónovou omáčkou
cestoviny si uvarime v slanej vode. na panvici si opražime cibulu, pridame nakrajanú šunku, a na plátky...
Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...
Rajčinová ako od maminky :-)
Recept som objavila prvýkrát v časopise Katka špeciál - česká kuchyňa niekoľko rokov dozadu. Keďže nám...
Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...
Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...
Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...
Karfiol a brokolica s holandskou omáčkou
Jednoduchý ľahký obedík. Uvarenú zeleninu zalejeme holandskou omáčkou.
Žemľová knedľa
prvý krát som niečo také robila a veru nie posledný :) ..... veľmi dobrééé odporúčam...
Ghee, alebo ako si vyrobiť základné suroviny indickej kuchyne.
Na varenie po „indicky“ nám treba naozaj viac korenín ako sme zvyknutí používať. Nestačí len soľ,...
Zemiakovo-cviklové valčeky
Príloha je dominantná v tomto recepte, kľudne môžete použiť mäsko aj na prírodno, , , ,