Paštétovo-maslová nátierka Ďurkomeninová

nonna - fotkanonna, 23. apríla 2012

Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu.

3
porcie
5 minút
príprava
12 minút
na 50 °C

Suroviny

80 g
40 g
30 g Holland Cascaval
3 ČL /V.Miltner:Indická kuchyně, str.150- Kečup po starodávnu, Merkur, Praha ´89/ alebo pikantný
1 ks mladý aj s vňaťou
4 ks




Postup

  1. 1

    Na miernom ohni rozohrejeme polovicu masla a minútku na ňom restujeme cesnak pokrájaný na drobné kúsky a vňať na tenké pásiky.

  2. 2

    Pridáme olivy nakrájané na veľmi malé kúsky, rozmiešame a hneď pridáme kečup, opäť rozmiešame. Kečupu sú 3ČL, dala som to do rozpisu, ale nejak to nebolo akceptované. Asi príliš veľké sústo pre elektroniku.

  3. 3

    Potom pridáme zbytok masla aj maslo Holland Cascaval a necháme na miernom ohni za miešania roztaviť.

  4. 4

    Poslednú do panvice dáme paštétu, nožom ju posekáme a dobre všetko spolu vymiešame na rovnorodú masu.

  5. 5

    Prelejeme do nádoby /od masla, sklená miska/ a necháme stuhnúť. Tip, odporúčanie: V teplom, roztavenom stave nátierku možno použiť ako pastu na cestovinu alebo teplú hrianku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia