Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu.
porcie
príprava
na 50 °C
Suroviny
80 g |
|
40 g |
|
30 g Holland Cascaval |
|
3 ČL /V.Miltner:Indická kuchyně, str.150- Kečup po starodávnu, Merkur, Praha ´89/ alebo pikantný |
|
1 ks mladý aj s vňaťou |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Na miernom ohni rozohrejeme polovicu masla a minútku na ňom restujeme cesnak pokrájaný na drobné kúsky a vňať na tenké pásiky.
- 2
Pridáme olivy nakrájané na veľmi malé kúsky, rozmiešame a hneď pridáme kečup, opäť rozmiešame. Kečupu sú 3ČL, dala som to do rozpisu, ale nejak to nebolo akceptované. Asi príliš veľké sústo pre elektroniku.
- 3
Potom pridáme zbytok masla aj maslo Holland Cascaval a necháme na miernom ohni za miešania roztaviť.
- 4
Poslednú do panvice dáme paštétu, nožom ju posekáme a dobre všetko spolu vymiešame na rovnorodú masu.
- 5
Prelejeme do nádoby /od masla, sklená miska/ a necháme stuhnúť. Tip, odporúčanie: V teplom, roztavenom stave nátierku možno použiť ako pastu na cestovinu alebo teplú hrianku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu