Foto: bogar
nevedela som čo variť a dostala som skvelý tip na super jedlo , a toto sme už veru dlho nemali ... Ďakujem :) Zobraziť celý popisnevedela som čo variť a dostala som skvelý tip na super jedlo , a toto sme už veru dlho nemali ... Ďakujem :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravila som si suroviny ....
-
2
a koreniny :)
-
3
na oleji som si orestovala cibuľku a trošku pažítky ....
-
4
pridala som očistené nakrájané prsia a nechala som ich obelieť .....
-
5
ku mäsku som pridala koreniny , okrem bobkového listu ....
-
6
všetko som poriadne premiešala aby sa chute spojili ...
-
7
celé som to zaliala vodou a pridala bobkové listy .... nechala som to dusiť cca 25min ...
-
8
po dusení som mäso vybrala a ochutnala či je mäkké .....
-
9
kedže bolo pridala som smotany ktoré som si vopred spolu vymiešala , posolila a pridala som k nim 2PL hladkej múky .... omáčka pekne zhustla ... :)
-
10
nechala som to prejsť varom a odstavila .... po odstavení som pridala strúčik cesnaku a nasekanú pažítku priamo zo záhradky ... :)
-
11
kým mäsko chladlo pripravila som si halušky - nokerle .... :) všetky suroviny t.j. múka voda, soľ, majoránka som si vymiešala na tuhšie cesto ....
-
12
asi takto :D
-
13
cez haluškovač som ich ponorila :D do vriacej osolenej voda a nechala kým vyplávajú na povrch ....
-
14
a tu už hotové premyté halušky .... :) alebo ak chcete nokerle :D prajem dobrú chuť ....
Recept ma zaujal lebo varim podobne, niekedy namiesto madarskej papriky pouzijem spanielsku papriku.