Dusený baklažán s kuracinkou pre najmenších papkáčov
Foto: tajka06
Toto je jedno z obľúbených jedál mojej ročnej Elišky a možno sa nejaká maminka nechá inšpirovať :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán ošúpeme, prekrojíme na polovicu, vyrežeme jadro , trošku posolíme a necháme cca 20-30 min odpočívať pri izbovej teplote. Baklažán potom opláchneme, čím sa zbavíme vylúčenej horkej šťavy z drene. Pokrájame ho na malé kocky a podusíme v hrnci s maslom a vodou do zmäknutia. Dáme uvariť do vody kuracie mäsko s pokrájanou mrkvou a štipkou mletej rasce. Po cca 45 min., keď je mrkva mäkká, rozmixujeme mrkvu v troške vody z vývaru a vlejeme do baklažánovej masy. Pridáme nadrobno pokrájané mäsko. Premiešame, zalejeme sladkou smotanou, necháme prevariľ a hotovo . Ja pridávam i štipku soli, no začala som len teraz, pre detičky do jedného roka určite nie! Je to chutná mňamka či už s cestovinami alebo ryžou:)
skús baklažán upiecť nasucho v trúbe/dáš na papier na pečenie,popichaj trochu vidličkou a piecť,kým sa "nesploští"/,potom len ošúp a vydlabanú dužinu dodaj do mäsa
Ja vlastne varím pre detičky len doma , občas nejakú Hippku, ale ozaj len príležitostne.
eldina , určite vyskúšam aj Tvoj spôsob, vyzerá veľmi chutne :)