Veselá huspenina (foforecept)

rennatte - fotkarennatte, 27. apríla 2012
Veselá huspenina (foforecept)
Foto: rennatte

Klasickú huspeninu som troška rozveselila.

20
porcií
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 kg
2 ks
2 ks
1 ks
1 ks
6 strúčikov
10 ks
10 ks
3 ks
3 PL
 na ozdobu
 na ozdobu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    pripravíme si koleno, kosti, do kolena spravíme nožom zárezy až ku kosti

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 1
  2. 2

    preseknuté paprčky, kože

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetko vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou zarovno mäsa a dáme variť

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 3
  4. 4

    keď začne voda vrieť pozberáme penu a pokračujeme vo varení, odteraz rátame čas

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 4
  5. 5

    po hodine varenia pridáme zeleninu, a korenie ktoré sme si vložili do sitka na čaj, aby sa nám lepšie vyberali koreniny a nezavadzali pri oberaní mäsa, osolíme

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 5
  6. 6

    po ďalšej hodine varenia vyberieme cibuľu a mrkvu, skúsime či ide mäso od kosti a dovaríme ešte pol hodinu až hodinu

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 6
  7. 7

    koleno a kosti vyberieme a necháme ochladnúť, mäso oberieme

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 7
  8. 8

    vývar s kožami precedíme cez sitko

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 8
  9. 9

    čistá riedka huspenina

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 9
  10. 10

    mäsko, prípadne aj kože nakrájame na kúsky a zalejeme huspeninou

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 10
  11. 11

    najprv zalejeme mäsko, necháme stuhnúť, mrkvu z vývaru a čerstvú cibuľu použijeme na ozdobu a znova zalejeme huspeninou

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 11
  12. 12

    použijeme aj bylinky, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku,,,,,, prejavíme svoju kreativitu :-))

    Veselá huspenina (foforecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Ježkove oči či by som si dal, ale u nás sa studenô robí len cez zimu, bohužiaľ chladničky nie sú skoro nikdy poloprázne.... Zjedol by som aj smutnú...
používateľ nemá avatar
mb
huspeninu milujem. ale nikdy som sa ani nepokusil ju spravit. neviem preco, asi sa bojim, ze by som si tu pochutku mojou sikovnostou pokazil ;)
je to od teba pekné,že máš chuť ešte aj potešiť naše oči. Ja som minule robila v kuchte, ale sa mi nechcela zrôsolovieť. Asi som dala veľa vody. Teraz už je teplo, nemám to kde dať. Pekný receptík.
Huspeninu ľúbim a veru by som sa rada ponúkla.A že je veselá o to viac.Je milé,že si sa takto pohrala.Ver že je to aj lákavejší tanier a hneď by som po ňom siahla.
Mám rada huspeninu, obyčajne robím raz do roka keď je chladnejšie , spravím toľko , aby som mohla rozdávať , syn a rodina si vždy pochutia , zbožňujem tie paprčky , ešte keď sú horúce , lepkavé , to je veru lahôdka. Ja robievam bez zeleniny , keď chceš pozri , tiež som pridala receptík.

Pridaj komentár k receptu: