Foto: rennatte
Klasickú huspeninu som troška rozveselila.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravíme si koleno, kosti, do kolena spravíme nožom zárezy až ku kosti
-
2
preseknuté paprčky, kože
-
3
všetko vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou zarovno mäsa a dáme variť
-
4
keď začne voda vrieť pozberáme penu a pokračujeme vo varení, odteraz rátame čas
-
5
po hodine varenia pridáme zeleninu, a korenie ktoré sme si vložili do sitka na čaj, aby sa nám lepšie vyberali koreniny a nezavadzali pri oberaní mäsa, osolíme
-
6
po ďalšej hodine varenia vyberieme cibuľu a mrkvu, skúsime či ide mäso od kosti a dovaríme ešte pol hodinu až hodinu
-
7
koleno a kosti vyberieme a necháme ochladnúť, mäso oberieme
-
8
vývar s kožami precedíme cez sitko
-
9
čistá riedka huspenina
-
10
mäsko, prípadne aj kože nakrájame na kúsky a zalejeme huspeninou
-
11
najprv zalejeme mäsko, necháme stuhnúť, mrkvu z vývaru a čerstvú cibuľu použijeme na ozdobu a znova zalejeme huspeninou
-
12
použijeme aj bylinky, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku,,,,,, prejavíme svoju kreativitu :-))
urcite by sa ti uslo,,,este su dve misky
@afataga ,
aj u nas sa to robi kvoli dvom ludom a ostatne sa rozda,,,ved pre dve porcie sa to neoplati varit,,,a to si pochutime a zasa je na rok pokoj
@tatranka ,
dakujem :-)
@sovka62 ,
urcite ano :-)