Zapekané špagety so syrom

monikaz - bez fotkymonikaz, 20. apríla 2012

Tento recept má naučila moja kolegyňa z práce keď som k nej prišla na návštevu.Je to jednoduché a výborné a moja 4.-ročná dcérka to Zobraziť celý popisTento recept má naučila moja kolegyňa z práce keď som k nej prišla na návštevu.Je to jednoduché a výborné a moja 4.-ročná dcérka to miluje.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (uvarene)
7 ks /lubovolné /
7 dl
  veľká konzerva
250 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme si špagety skoro do mäkka.Počas varenia si nakrájame párky na kolieska hrubé pól cm a ešte napoly a mierne v hlbšej panvici osmažíme.Dáme tam morcadellu a o chvíľku lečo.Necháme prejsť varom a vypneme.Špagety scedíme a dáme do vymasteného pekáča a dáme na ne lečovú zmes.Všetko poriadne premiešame a zasypeme na hrubo postrúhaným syrom.Dáme do rúry asi na 45 minút a 180 stupňov zapiecť.Krájame a podávame mierne vychladnuté.

Diskusia k receptu

fialka49
Špagety milujeme a tieto budú mať zajtra u nás premiéru. Už sa teším na nový spôsob.
Ďakujem tebe aj tvojej princezničke. A prajem pekný víkend.
afataga
nemozem uverit - to davas jest dcere? citala si niekedy zlozenie parkov a tej konzervy? ja by som to nedala ani nasej fenke, lebo chcem, aby bola zdrava, potom ze preco deti maju alergie, astmu, cukrovku a pod.
monikaz
Fialka nech vám chutí a ty afataga nemusíš to jesť ani variť keď sa tí nepáči a vôbec čo sa ozývaš.A asi preto je moje dieťa také zdravé keď toto raz začas jedáva.Povec ktoré dieťa nemá rado párky a ja jej dávam kuracie a bio.
evanaaa
Toto môže byť niečo narýchlo, ak sú suroviny poruke. Ani ja často párky nejedávam, raz za čas, mám svoje vytipované, ale teraz už robia aj "zdravšie", sú to párky Natur, @afataga , nemusí všetko škodiť, aj ovzdušie je zlé, z neho sa dá rovnako ochorieť. A zo zlého sa dá aj dobré vybrať.
gjoya
afagata, nekritizuj iných. Ty si ži ako chceš, ale neodcudzuj iných iba preto, že nesdielajú Tvoj názor. Podľa všetkého nepúšťaš svoje deti ani psa von, pretože je znečistený vzduch. Nič netreba preháňať, pretože práve tie deti, ktoré sú dražené "sterilne" a obklopené iba "zdravým" prostredím majú tie alergie a astmu o ktorej si písala.
afataga
nebudem sa nikoho pytat, ci mozem vyjadrit svoj nazor
evusik
no, tak ja by som toto svojej 4 ročnej dcére (vnučke) nedala jesť ani omylom.... špagety sa určite dajú pripraviť oveľa jednoduchšie a zdravšie.... a čudujem sa všetkým ktorí ste sa obuli do @afataga predsa nekritizovala jedlo ako také... aj ja si myslím, že dospelí nech si jedia čo chcú ale u detí by hádam nejaké pravidlá mohli platiť...
zuzana78
vyskusam,ale bez leca,mi to nelubime...a nevsimaj si kritizovanie a zvelicovanie ludi...parky sa jedia aj hydinove a neni na tom nic zle ,ked sa to obcas spravi ako rychlovka,parky jedia vsetky deti co poznam,takze neviem o com tocia,boh vie co oni jedia a ani o tom nevedia co je zle...
evusik
milá @zuzana78 k tvojej poznámke: "boh vie co oni jedia a ani o tom nevedia co je zle..." len toľko, stačí len kliknúť na naše profily, pozrieť si recepty a hneď zistíš čo varíme a čo jeme :-)
a čo sa týka párkov, ja zas poznám aj deti aj dospelých, ktorí párky nejedia ale poznám aj takých ktorí ich jedia... tu totiž nejde o párky ale o stravu pre deti :-)

margaretka28
Veru tak párky nemajú vo výžive detí čo hľadať,mäso ktoré nepredajú,pomelú,zmiešajú s chémiou,preženú korením,aby prekryli tú pachuť a predávajú.A hydinové tiež nie su lepšie,ved to sú len vnútornosti,kože a dokonca je povolené aj perie,mohli by byť aj x krát bio,nekúpim to a nebudem tým krmiť svoje deti,pretože výživovú hodnotu to nemá žiadnu.
monikaz
Viete čo?Je mi jedno čo píšete.Moje dieťa má zdravý jedálniček.Miluje ovocie aj zeleninu je zdravá a tiež miluje cestoviny na všetky spôsoby.Lečo máme domáce aj párky.Tak neviem o čo vám ide a čo tu riešite.Ja nikomu nekážem aby to varil keď nechce.Ja som len napísala čo máme radi a chcela som sa o to podeliť s ostatnými.
zuzana78
MILA Evusik,pozri sa na svoje jedla ci su zdrave,co by ti na to doktor povedal...ani udene meso ,ani sunka,ani kacica a ostatne tvoje jedla nie su zdrave,tak sa nehrajte aki ste velice zdravi,kedysi jedli vsetko a su zdravi a teraz sa hrate co je zdrave,svoje hlupe nazory si nechajte pre seba ,a nechajte ludi nech si jedia co chcu,na vase sproste poznamky nikto neni zvedavi..
tiginko
fiha, kolka agresivita zuzana - mimochodom ta byva casto tiez dosledkom nespravnej prechemizovanej stravy v utlom veku. Mala by si si namiesto urazok trochu nastudovat, co je zdrave a co nie, pretoze urcite je zdravsia kacica ako parok, samozrejme pre toho, co nema problemy s cholesterolom, ale v tom pripade ani parok
zuzana78
pre tiginko...to neni agresivita,to je len vysvetlenie...a urazky vyzeraju inac,ale to ti hadam nemusim pisat ak mas viac nez 18...a asi ani ty nevies co je zdrava srava,tak nepis a nevyjadruj sa radsej..
evusik
milá @zuzana78 ak sa ti nepáčia moje recepty prosím, to mi nevadí ale VYPROSUJEM SI aby si o mne písala, že "svoje hlupe nazory si nechajte pre seba" .... druhý raz prosím ťa nehodnoť moje názory od tohu tu nie si, hodnoť moje recepty o to som ťa žiadala už na začiatku.... ale ak si si ako ukážku môjho varenia vybrala údené a kačicu, čiže dva recepty tak čo ti mám nato povedať?..... ale, vieš čo v podstate sa s tebou nemám o čom baviť, pridaj nejaké recepty aby som aj ja konečne zistila čo je to zdravé jedlo
lucylee
A zase sme doma. Tu na vareche sa jednoducho mozu pisat iba pozitivne komentare. Ak niekto napise komentar k veci, je zle a vsetci su urazeni. @Afataga len upozornila nech si precitas zlozenie parok a konzervy, aby si vedela, co davas jest svojmu dietatu. Je to cista chemia. A pokial ide o teba, @zuzana78 , @evusik netvrdila, ze jej recepty su iba zdrave. Pozri sa do jej receptov ci pouziva vegetu, parky, konzervy a pod. Tu nejde o to, co je zdrave, ale o ciste a nicim nespotvorene chute a alternativy. Takze uper plyn, ako ti napisala @jody a ludia, zacnite uz konecne znasat aj kritiku. Ked sem dam recept, musim si byt vedoma, ze nebudem pocuvat same mnam a vyborne. Alternativa, ktora sa mi paci, by mohol byt aj tento recept, ale asi bez slaniny:
 varecha.pravda.sk/recepty/spagety-so-slaninou-a-paradajka...

drakryba
ja tiež pridám svoj komentár - myslím, že aj párok, aj konzerva a ešte aj lečo je zbytočne veľa - a všetko dávaš na plech už uvarené, tak načo to zapekať 45 minút? ja by som dala zapiecť iba aby zhnedol syr navrchu. alebo iba zmiešať a posypať parmezánom a už nič nezapekať. Veľa varenia a pečenia škodí - to už v jedle neostane žiadna výživová hodnota.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia