Hovädzí chvost na zelenine

Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
Hovädzí chvost na zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
2 ks, väčšie
2 ks
 kúsok
1 ks
1 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Očistený a umytý chvost pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do vriacej osolenej vody s celým čiernym korením, cibuľou a cesnakom. Varíme asi 2 až 2,5 hodiny.

  2. 2

    Polhodinu pred dovarením pridáme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu a uvaríme domäkka. Uvarený chvost podávame na teplom tanieri so zeleninou, jemne podliaty horúcim silným vývarom.

  3. 3

    Celé jedlo posypeme čerstvo nastrúhaným chrenom. Ako príloha sa výborne hodia varené zemiaky s petržlenovou vňaťou alebo chlieb, horčica a rôzne druhy sterilizovanej zeleniny.

Diskusia k receptu

pikolko
výborne sa k tomu hodia zemiakové halušky je to delikatesa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia