Hovädzí chvost na zelenine
Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 22. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Očistený a umytý chvost pokrájame na väčšie kúsky a vložíme do vriacej osolenej vody s celým čiernym korením, cibuľou a cesnakom. Varíme asi 2 až 2,5 hodiny.
- 2
Polhodinu pred dovarením pridáme očistenú a na väčšie kúsky nakrájanú zeleninu a uvaríme domäkka. Uvarený chvost podávame na teplom tanieri so zeleninou, jemne podliaty horúcim silným vývarom.
- 3
Celé jedlo posypeme čerstvo nastrúhaným chrenom. Ako príloha sa výborne hodia varené zemiaky s petržlenovou vňaťou alebo chlieb, horčica a rôzne druhy sterilizovanej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu