Foto: pusta
Kto by nepoznal halušky s vajcom, ú nás doma vždy znamenali, že jar je už nepochybne tu. Dnes som ich spravila troška ináč, pridala Zobraziť celý popisKto by nepoznal halušky s vajcom, ú nás doma vždy znamenali, že jar je už nepochybne tu. Dnes som ich spravila troška ináč, pridala som dubáčiky k vajíčkam a vyšlo to. Podávala som k nim jarný hlávkový šalát, veľmi sme si pochutnali. Je to jednoduché, rýchle a výborné jedlo, ako sa vraví, klasika nikdy nesklame.
porcie
príprava
na 100 °C
Suroviny
500 g |
|
6 - 7 ks podľa veľkosti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
1 menšia hrsť /čerstvé//iné huby |
|
1 ks menšia |
|
podľa chúti |
|
6-7 PL |
|
|
Postup
-
1
Dubáky som namočila do vlažnej vody na 30 minút.
-
2
Do misy som preosiala múku a premiešala som ju so soľou.
-
3
Do múky som pridala vajce.
-
4
Pridala som vodu, premiešala, ale nevypracovávala, aby sa cesto neťahalo. Cesto má mať konzistenciu hustejšieho liateho cesta.
-
5
Cez haluškáreň som cesto pretlačila do vriacej osolenej vody.
-
6
Ked halušky vyplávali na povrch, varila som ich ešte 3 - 4 minúty za občasného premiešania.
-
7
Hotové halušky som scedila.
-
8
Odkvapkané halušky z vody som dala do jenskej misy, dlho zostanú teplé. Premiešala som ich s olejom, aby sa nezlepili.
-
9
Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.
-
10
Pridala som namočené dubáky /môžu byť aj iné huby/ a restovala som ich do mäkka za občasného podliatia vodou, v ktorej boli namočené. Jemne som ich osolila a okorenila mletým čiernym korením.
-
11
V mise som rozšľahala osolené vajcia.
-
12
Pridala som ich k orestovaným hríbom a pripravila som redšiú praženicu, ktorú som premiešala s haluškami.
-
13
Podávala som s jarným hlávkovým šalátom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu