Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 25. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Postup
-
1
Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak, aby boli ponorené. Privedieme k varu, keď sa začne variť, pozbierame penu, stiahneme oheň a pridáme olúpanú cibuľu, koreňovú zeleninu, celé čierne korenie a lyžicu soli. Pridáme aj celé strúčiky cesnaku, vďaka jeho vlastnostiam bude huspenina lepšie „lepiť“. Na miernom plameni varíme 2–3 hodiny.
- 2
Uvarené mäso vyberieme a necháme čiastočne vychladnúť. Oberieme kože a mäso od kosti a pokrájame na malé kocky. Mäso dochutíme soľou, čerstvo pomletým korením a rozotreným cesnakom podľa chuti. Rozdelíme do foriem, pripravených misiek alebo hlbokých tanierov a zalejeme dobre precedeným vývarom. Na chladnom mieste necháme stuhnúť.
- 3
Huspenina by mala mať výraznú slano–cesnakovú chuť. Podávame s nakrájanou cibuľou a čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu