Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke
Foto: stacy77777
Celá rodina mala chuť na omáčku ála sviečková.Mäsko som zkombinovala,čo dal mraziak.Ani som netušila,že nám bude tak chutiť.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 gr |
|
500 gr |
|
1 lyžička |
|
2 ks čerstvá |
|
2 ks |
|
1 ks veľká |
|
100 gr |
|
100 gr |
|
2 ks - strúčiky |
|
2-4 ks |
|
0,5 lyžičky |
|
1 ks |
|
0,5 dcl |
|
podľa chuti |
|
1 lyžička |
|
0,5 l |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Bravčové aj morčacie mäso nakrájame na kocky. Na oleji dusíme najskôr bravčové,podlejeme vodou,necháme dusiť 20minút.
-
2
Pridáme morčacie mäso,podľa potreby podlejeme,pridáme vegetu,bobkový list,korenie a sójovú omáčku. Dusíme ďalších cca 20minút.
-
3
Všetku čerstvú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme.
-
4
Vymixovanú zeleninu pridáme ku mäsu.
-
5
Mäso so zeleninou necháme podusiť do mäkka,posolíme podľa vlastnej chuti. V mlieku si rozhabarkujeme múku,vlejeme a za stáleho miešania necháme povariť.Mlieko môžeme pridať podľa vlastnej chuti,podľa toho akú hustú omáčku chceme mať. Nakoniec pridáme šľahačku/nie smotanu na varenie,ani kyslú smotanu/.Necháme ešte2-3 minúty povariť. Podávame s cestovinami,alebo knedľou. NEPRIDÁVAME ocot podľa vzoru "závodných jedální".
-
6
V celku jednoduché a rýchle. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu