Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke

stacy77777 - fotkastacy77777, 23. apríla 2012

Celá rodina mala chuť na omáčku ála sviečková.Mäsko som zkombinovala,čo dal mraziak.Ani som netušila,že nám bude tak chutiť.

8
porcií
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 gr
500 gr
1 lyžička
2 ks čerstvá
2 ks
1 ks veľká
100 gr
100 gr
2 ks - strúčiky
2-4 ks
0,5 lyžičky
1 ks
0,5 dcl
 podľa chuti
1 lyžička
0,5 l
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Bravčové aj morčacie mäso nakrájame na kocky. Na oleji dusíme najskôr bravčové,podlejeme vodou,necháme dusiť 20minút.

    Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme morčacie mäso,podľa potreby podlejeme,pridáme vegetu,bobkový list,korenie a sójovú omáčku. Dusíme ďalších cca 20minút.

    Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke - obrázok 2
  3. 3

    Všetku čerstvú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a zmixujeme.

    Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke - obrázok 3
  4. 4

    Vymixovanú zeleninu pridáme ku mäsu.

    Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke - obrázok 4
  5. 5

    Mäso so zeleninou necháme podusiť do mäkka,posolíme podľa vlastnej chuti. V mlieku si rozhabarkujeme múku,vlejeme a za stáleho miešania necháme povariť.Mlieko môžeme pridať podľa vlastnej chuti,podľa toho akú hustú omáčku chceme mať. Nakoniec pridáme šľahačku/nie smotanu na varenie,ani kyslú smotanu/.Necháme ešte2-3 minúty povariť. Podávame s cestovinami,alebo knedľou. NEPRIDÁVAME ocot podľa vzoru "závodných jedální".

    Bravčové plece s morčacími prsiami v zeleninovo-smotanovej omáčke - obrázok 5
  6. 6

    V celku jednoduché a rýchle. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mataliptak
takto podobne robím kuracie masko a deti to milujú , nevedia sa dojesť ale ešte som to neskúšala zmiešaním dvoch druhov maska , može to byť zaujímavé a chutné , dakujem za inšpiráciu ....
margaretka28
Veľmi dobré,aj u nás najmä deti obľubujú omáčkové,zaujímavo skombinované mäská,to som ešte neskúšala,iba bravčové s hovädzím na guláš.
marijanka712
tiež ma zaujalo zmiešanie mäska , ale iste je to lahôdka a preto to odskúšam - robím obdobne s kuracích prs ale dávam zeleninku dusiť hneď ako sa mi mäsko zatiahne a ked sa mäsko udusí vyberiem a všetko rozmixujem alebo prepasírujem do toho dám smotanu múku nepridávam zeleninka to pekne zahustí . To je pre tých ktorí múku nemusia ako ja....
miichchalko
Kombinácia Bravčového a hydinového mäsa môže byť zaujímavá. Ďakujem za inšpiráciu, určite to vyskúšam.
garanco
Zaujímavo si to skombinovala, určite to je dobrota! Príležitostne urobím.
alex100
Ahoj. Tak dnes som to uvaril. len som nedal morčacie mäso. lebo som nemal, ale chuťove to bolo dobré. však hlavne ide o tú omáčku. Takže zasa niečo nové. Díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia