Foto: rennatte
Jednoduchá ľahká kuracinka na spôsob sviečkovej.
8
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
kuracie prsia nasucho osmažíme z oboch strán kým nepustia šťavu
-
2
pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie a bobkové listy, podlejeme vodou, osolíme, prikryjeme, a necháme dusiť 20 min.
-
3
pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ešte 10 min.
-
4
mäso a korenie vyberieme, zeleninu s vývarom pomixujeme, dáme späť na oheň
-
5
v troche šľahačky rozmiešame hladkú múku, prilejeme do omáčky, po zahustení dolejeme zvyšnou šľahačkou, dochutíme citrónovou šťavou. Mäsko nakrájame na plátky. Podávame s knedľou
Dakujem za recept, urobim ho I ja :)
Skúšame :)