Kuracia sviečková na smotane fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 3. mája 2012
Kuracia sviečková na smotane (fotorecept)
Foto: rennatte

Jednoduchá ľahká kuracinka na spôsob sviečkovej.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
3 ks
1 ks
1/2 ks
1 ks
3 strúčiky
5 ks
5 ks
2 ks
250 ml
3 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    kuracie prsia nasucho osmažíme z oboch strán kým nepustia šťavu

    Kuracia sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, korenie a bobkové listy, podlejeme vodou, osolíme, prikryjeme, a necháme dusiť 20 min.

    Kuracia sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme cibuľu a cesnak a dusíme ešte 10 min.

    Kuracia sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso a korenie vyberieme, zeleninu s vývarom pomixujeme, dáme späť na oheň

    Kuracia sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    v troche šľahačky rozmiešame hladkú múku, prilejeme do omáčky, po zahustení dolejeme zvyšnou šľahačkou, dochutíme citrónovou šťavou. Mäsko nakrájame na plátky. Podávame s knedľou

    Kuracia sviečková na smotane (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

katulik1986
zbožujem sviečkovú a zbožňujem kuracie mäsko. teším sa, keď vyskúšam kombináciu oboch. ďakujem za recept :-)
sovka62
Robievam dosť často, naše vnučky nezjedia zeleninu, ale sem im ju prepašujem tak, že o nej nevedia a ešte si chvália, aké je to dobré.
ola111
Robievam aj ja takto,presne,len cesnak vynechávam,ale by som si dala:-)
paveva
tiež nedávam cesnak do sviečkovej, to sa má?
nadia56
vyborne jedlo, robievam ho casto, sice bez cesnaku a muky, teda - ved kazdy vari podla svojej chuti, obcas spravim aj s morcacieho masa, recept mas pekne spracovany:-)
monika29875
Jooooj moja maminka mi toto mnam jedlo robievala I zo zajaca i z kuriatka :)
Dakujem za recept, urobim ho I ja :)
zuzik01
ja robievam aj segedinsky gulas s kuracim masom namiesto bravcoveho, tak preco nie svieckovu ;-)
nadia56
@zuzik01 , taky segedin robievam aj ja a uz si robila segedin z hlivy ustricovej, je to vyborne, ak mas rada hriby, vyskusaj:-)
sneica
to bude super...vyskusam...do svieckovej cesnak nedavam ale mozem pridat...
rybarkuchar
Aby som pravdu povedal - kuracina je až na poslednom mieste mäsových druhov po ktorej siaham. Asi som sa tých pečených, dusených, grilovaných, vyprážaných ... kuracích pŕs a stehien za 50 rokov prejedol. Ale tento spôsob prípravy ma oslovil. Predsa len dám kuracine ešte šancu.
vopice11
Výborný recept, robim celkom tak isto a je to veľmi chutné:)))
duschko
Takto upravenu kuracinu som este neskusal. Suroviny su, musim vyskusat. Ukladam do MKK.
evanaaa
Niečo podobné som aj ja robila z hydinového mäsa, skúšala som aj so smotanou, aj bez, oboje bolo dobré. Ale ani ja nedávam cesnak, aj keď ho mám rada, sem mi nejde.
haston
dobrá inšpirácia! v nedeľu urobím, len ja okrem bobkového listu koreniny nevyberám a mixujem ich spolu s vývarom a smotanou. ešte predtým si časť tekutiny oddelím a pridávam len ak je omáčka veľmi hustá. múku na zahustenie takto nepotrebujem. už sa mi slinky zbiehajú.. :-)
babinka18
Ja robievam sviečkovú so sliepkou uvarenou v polievke. Sliepka si naberie z omáčky všetky arómy, je voňavá, mäkká až sa rozpadá v ústach.
hmm103
preco nie, skus zahustit namiesto hladkej muky hubovou sackovou polievkou, ziskava to iny rozmer, nie je to uz sice klasicka svieckova, ale chuti to fajn...
korben
Uvaril som podla receptu, svieckova bola super. Vdaka za recept.
sumko999
polovicu citrónu nasekám a uvarím so zeleninou.. aj s kôrou ak máte citrónovník doma a bez postrekov :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia