Foto: pusta
Zostalo mi z veľkého jarného karfiolú a tak som jednú jeho časť pripravila ako bielú polievkú. Polievka je veľmi jednodúchá, rýchla a má veľmi Zobraziť celý popisZostalo mi z veľkého jarného karfiolú a tak som jednú jeho časť pripravila ako bielú polievkú. Polievka je veľmi jednodúchá, rýchla a má veľmi jemnú, lahodnú a osviežújúcú chúť. Táto polievka je výborná za tepla a aj za stúdená, najmä vhorúcich letných dňoch.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
250 ml /mllieko |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 - 2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 štipky |
|
2 štipky |
|
z 1 citrona |
|
2 PL /úmelé sladidlo |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Karfiol som očistila, rozobrala na rúžičky a úmyla.
-
2
Dala som ho variť do vriacej osolenej vody. Stačí povariť len 5 minút,lebo sa eštepovarí spolú so zásmažkoú. Karfiol má zostať máličko al dente.
-
3
Posekanú cibúľú som orestovala do sklovita na rozohriatom oleji s maslom.
-
4
Pridala som múkú, ktorú som opražila do svetložltej žemľovej farby, zaliala stúdenoú vodoú, dobre rozmiešala, aby neboli žiadne hrúdky. Hotovú zásmažkú som pridala kú karfiolú a pomalým varom som prevarila 15 minút. Zasmaženú polievkú som okorenila nastrúhaným múškátovým orieškom, múškátovým kvetom a osladila kryštálovým cúkrom. Priliala som sladkú smotanú, nechala spolú len prevrieť a odstavila.
-
5
Petržlenovú vňať som posekala.
-
6
Vytlačila som šťavú z citrona a ochútila som ňoú polievkú.
-
7
Na tanieri som polievkú hojne posypala petržlenovoú vňaťoú. Polievka je veľmi jemnej lahodnej sladko-kyselej chúti a je výborná aj za stúdena, najmä v lete.
www.alza.sk/connect-it-ci-58-d304299.htm...