Polievka z kokosového mlieka a zeleniny

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie LemonTree v Bratislave – jedinej slovenskej s certifikátom Thai Select, 30. apríla 2012
Polievka z kokosového mlieka a zeleniny
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

500 ml
500 ml
2 PL
200 g
2 ks
120 g
 na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vývar a kokosové mlieko dáme zovrieť, pridáme pastu tom kha a baby karotku. Povaríme päť minút a pred koncom varenia pridáme rybaciu omáčku, cibuľku a špenát.

  2. 2

    Hotovú polievku dochutíme nasekaným koriandrom a kafírovým listom. Ten môžeme nahradiť aj nastrúhanou citrónovou kôrou.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Polievky, Varené, Najlepšie jarné jedlá

Diskusia k receptu

martamm
vazera to zaujimavo, len kde zohnat tie zvlastne suroviny? V racio vyzive budu?
evanaaa
Zaujímavé to je, hlavne surovinami, len je otázne, či by som to jedla ja, aj keď iným to iste chutí.
frauakbari
Myslím že túto polievočku som už raz jedla u číňanov.Len v nej plávali ešte huby,bambus a kukurica.Ak je to presne tá,tak tá bola skvelá :)
sany11
odskúšané,a možem povedat že polievka je famozna,výborná.velmi nam chutila,a čoskoro si ju zopakujeme.