Údený hovädzí jazyk v šošovici

Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 26. apríla 2012
Údený hovädzí jazyk v šošovici
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
200 g (mrkva, petržlen, zeler)
500 g
2 PL
3 PL
1 ks
80 g
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový list, celé čierne a nové korenie. Uvarený jazyk vyberieme a ešte teplý ho olúpeme.

  2. 2

    Šošovicu namočíme aspoň na hodinu do studenej vody. Namočenú šošovicu uvaríme do mäkka. Medzitým na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku a miešame, až kým nezačne múka hnednúť. Zalejeme vývarom a dobre rozmiešame.

  3. 3

    Pridáme uvarenú šošovicu, sušené namočené slivky aj s vodou, v ktorej sa namáčali, rozotrený cesnak, cukor a ocot. Nakoniec ochutíme soľou. Teplý údený jazyk pokrájame na plátky a podávame so šošovicou a na masti opraženou cibuľkou.

Diskusia k receptu

dogagador
vyzera to uzasne. ja mam vzdy problem so stiahnutim "koze" z jazyka. tiez ho lupem este teply a casto sa mi maso zacne trhat. co robim zle?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia