Údený hovädzí jazyk v šošovici
Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 26. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 26. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový list, celé čierne a nové korenie. Uvarený jazyk vyberieme a ešte teplý ho olúpeme.
- 2
Šošovicu namočíme aspoň na hodinu do studenej vody. Namočenú šošovicu uvaríme do mäkka. Medzitým na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme múku a miešame, až kým nezačne múka hnednúť. Zalejeme vývarom a dobre rozmiešame.
- 3
Pridáme uvarenú šošovicu, sušené namočené slivky aj s vodou, v ktorej sa namáčali, rozotrený cesnak, cukor a ocot. Nakoniec ochutíme soľou. Teplý údený jazyk pokrájame na plátky a podávame so šošovicou a na masti opraženou cibuľkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu