Plnený krk z moriaka

peter64 - fotkapeter64, 1. mája 2012

Suroviny

150 g, bravčové alebo teľacie
2 ks
1 dl
50 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    PLNKA: Mäso spolu s namočenými a vytlačenými žemľami,údenou slaninou a cibuľou 2-krát zomelieme na mäsovom mlynčeku.Do zmesi dáme vajce,štipku majoránky,mleté čierne korenie,osolíme a dobre vymiešame.

  2. 2

    Stiahnutú kožu z krku mariaka,( husí alebo kačice )na jednom konci zašijeme.Hrvoľ naplníme plnkou (nenapĺňame do vrchu aby nepraskol),zašijeme aj druhej stráne,vložíme do vriacej vody a varíme.Uvarený vyerieme,vložíme medzi dve doštičky,zaťažíme,necháme vychladnúť a studený krájame na úhľadne kúsky.Takto môžeme aj upiecť v rúre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia