Foto: pivonka
Tento šálát považujem za letné jedlo vzhľadom na použité paradajky, ktoré sú najlepšie z vlastnej záhrady. Tentoraz som ich nahradila cherry rajčinkami, lebo už Zobraziť celý popisTento šálát považujem za letné jedlo vzhľadom na použité paradajky, ktoré sú najlepšie z vlastnej záhrady. Tentoraz som ich nahradila cherry rajčinkami, lebo už som naňho mala veľkú chuť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vymiešame si nálev z soli korenia, olivového oleja, citrónovej šťavy a cukru.
-
2
Uvaríme si šošovicu. (Ja som šošovicu uvarila, nepoužila som konzervu). Pridáme nálev a opatrne premiešame. Pridáme pokrájanú červenú cibuľu,
-
3
rajčiny
-
4
a vajíčka. Pár kúskov si necháme na ozdobu. Šalát zľahka premiešame a môžeme servírovať. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo pažítkou.
@paveva , bude to chutné zužitkovanie tvojho prebytku.
@vini , sú to cherry z Lídlu, aj sa s tým v úvode priznávam, na tie zo záhrady si musíme všetci ešte počkať. :-)
Šalát je veľmi chutný a netreba k nemu chlieb.