Foto: maya2912
....v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré nevydržali a keďže dnes odchádzam domov tak som ich chcela Zobraziť celý popis....v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré nevydržali a keďže dnes odchádzam domov tak som ich chcela ešte spotrebovať a mala som chuť aj na rizoto tak prečo neskúsiť novú kombináciu :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vzhľadom k tomu, že som na internáte a k dispozícii mám iba jednoplatničku tak som si najprv uvarila ryžu :D
-
2
Kým sa ryža varila, ja som si nadrobno nakrájala cibuľku a paradajky na väčšie kúsky a pripravila som si všetky potrebné ingrediencie, čiže aj olej, zeleninovú zmes, soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie.
-
3
Najprv som si na oleji spražila cibuľku, pridala som k nej paradajky, premiešala a pridala som aj zeleninovú zmes a tiež dobre premiešala, podľa chuti som pridala soľ, korenie a sladkú papriku,znovu som premiešala a dusila v zakrytom hrnci za občasného premiešania asi 5 minút. Odstavila som z platničky a vmiešala som ryžu. Hotovo môžme papať (a ešte som si k tomu dala šalátovú uhorku) Dobrú chuť ...
@2010 no pravda na Slovensku plati bud zemiaky alebo ryza, ale taka Koložvarska kapusta je tiez vynimkou :) no a to BYRYANI musim skusit vyzera to uzasne.