Rizoto s paradajkami

maya2912 - fotkamaya2912, 20. apríla 2012
Rizoto s paradajkami
Foto: maya2912

....v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré nevydržali a keďže dnes odchádzam domov tak som ich chcela Zobraziť celý popis....v potravinovej skrinke na internáte mi ostali akciové paradajky, ktoré by už dlho dobré nevydržali a keďže dnes odchádzam domov tak som ich chcela ešte spotrebovať a mala som chuť aj na rizoto tak prečo neskúsiť novú kombináciu :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (vo varných sáčkoch)
2 ks
1 ks
1 ks malá
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vzhľadom k tomu, že som na internáte a k dispozícii mám iba jednoplatničku tak som si najprv uvarila ryžu :D

    Rizoto s paradajkami  - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa ryža varila, ja som si nadrobno nakrájala cibuľku a paradajky na väčšie kúsky a pripravila som si všetky potrebné ingrediencie, čiže aj olej, zeleninovú zmes, soľ, sladkú papriku a mleté čierne korenie.

    Rizoto s paradajkami  - obrázok 2
  3. 3

    Najprv som si na oleji spražila cibuľku, pridala som k nej paradajky, premiešala a pridala som aj zeleninovú zmes a tiež dobre premiešala, podľa chuti som pridala soľ, korenie a sladkú papriku,znovu som premiešala a dusila v zakrytom hrnci za občasného premiešania asi 5 minút. Odstavila som z platničky a vmiešala som ryžu. Hotovo môžme papať (a ešte som si k tomu dala šalátovú uhorku) Dobrú chuť ...

    Rizoto s paradajkami  - obrázok 3

Diskusia k receptu

tiginko
Hodil by sa aj názov "Čo skrinka dala" :-)....krásna ukážka študentského jedálnička, vyvoláva to vo mne pekné spomienky
2010
Super, a ked pridas este aj zemiaky do ryze, a das este trochu jogurtu alebo cele vajicko a mas byryani. ( sorry, ale zemiaky do ryze to je tabu na Slovensku ). Cheers


maya2912
Jeej dakujem krasne, no tak na intraku je to casto o improvizacii :D ale varenie ma bavi tak preco nie, ale musi to byt vzdy rychlo aby ostal cas na inu zabavu :)
@2010 no pravda na Slovensku plati bud zemiaky alebo ryza, ale taka Koložvarska kapusta je tiez vynimkou :) no a to BYRYANI musim skusit vyzera to uzasne.
mariaklara
Krásne, farebné, jarné, zdravé, ľahké... neviem, čo by som ešte dodala.
tamik
dneska som si takéto rizoto robila podla tvojho receptu, len som ešte pridala malý paradajkový pretlak do ryže. veľmi chutné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia